logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Круглий стіл «Розвиток законодавства України про захист прав споживачів»

Загальна інформація

      14 березня 2014 року в Київському національному торговельно-економічному університеті  в рамках VI Консумерського фестивалю проходив круглий стіл «Розвиток законодавства України про захист прав споживачів».

      Учасниками засідання стали представники Мінекономрозвитку і торгівлі України, Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ», Всеукраїнської федерації споживачів, Всеукраїнської громадської організації «Якість життя», ПрАТ «Фуршет», Групи компаній «Фокстрот», Інституту журналістики КНУ ім. Т.Г. Шевченка, Інституту вищої кваліфікації КНТЕУ, викладачі та студенти КНТЕУ.

      На початку засідання перший проректор Київського національного торговельно-економічного університету Наталія Притульська розповіла присутнім про заходи VI Консумерського фестивалю, які відбулися в КНТЕУ: круглі столи, конференції, бліц-інфо. Особливо вона зупинилася на діяльності представників руху «Молодь за права споживачів», що функціонує в КНТЕУ, які в дні фестивалю провели масові заходи у шкільних закладах, розповідаючи школярам про права споживача в цікавій ігровій формі. Перший проректор підкреслила надзвичайну важливість місії представників руху, адже їхня діяльність спрямована на виховання грамотного споживача нового формату.

     Розпочав засідання Свєтлозар Толєв, ключовий експерт з питань ринкового нагляду, який у своїй доповіді розповів про ключові елементи ефективного ринкового нагляду та важливість його співробітництва з асоціаціями споживачів.

     Заступник директора департаменту розвитку торгівлі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Сергій Литвиненко представив концепцію нової редакції проекту Закону України «Про захист прав споживачів» та Національної інформаційної системи ринкового нагляду.

     Про діяльність своєї організації та тонкощі незалежних порівняльних тестувань на вітчизняному ринку повідомив президент Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ» Валентин Безрукий.

     Жваву дискусію учасників викликав виступ представника бізнесу Олексія Конашевича, керівника юридичного відділу торговельної мережі «Фокстрот», який розповів про основні проблеми дотримання законодавства у сфері захисту прав споживачів та ринкового нагляду, навівши приклади із власної діяльності.

     Голова Всеукраїнської громадської організації «Якість життя» Олександр Ладигін як представник інтересів споживача зауважив, що в ситуації, яка склалася сьогодні на вітчизняному ринку, необхідними чинниками його подальшого існування є інформування споживача та рівноправне співробітництво «трикутника»: бізнесу, держави і споживача. Для цього, насамперед, представникам цих галузей необхідно частіше збиратися та висловлювати свої пропозиції за круглим столом.

     Підсумком такої насиченої програми VI Консумерського фестивалю в цей день стала урочиста церемонія підписання договору співпраці між Групою компаній «Фокстрот» та Київським національним торговельно-економічним університетом. Ректор КНТЕУ Анатолій Мазаракі, підписуючи цей договір, сказав: «Незважаючи на складну економічну ситуацію в Україні, торгівля – це єдина галузь, яка продовжує розвиватися та стає все більше цивілізованою. Тому для нас так важливо співпрацювати саме з лідером цієї галузі».

     З боку Групи компаній «Фокстрот» договір підписував її співзасновник Генадій Виходцев, який зазначив: «Для нас велика честь стати партнером такого гранда науки як КНТЕУ. Це найбільша кузня професійних кадрів для всіх галузей, які пов`язані з торгівлею». Він також привітав усіх присутніх зі святом Всесвітнього дня захисту прав споживача та побажав студентам КНТЕУ знайти себе і побудувати успішну кар`єру. Адже тепер, на правах партнера, «Фокстрот» сприятиме цьому, беручи участь у таких проектах як організація баз практики, підготовка методичних посібників, забезпечення товарними зразками, проведення та участь у круглих столах, конференціях.

     Також на церемонії відбулося нагородження почесними грамотами та дипломами учасників консумерського руху – студентів та школярів, які брали активну участь у VI Консумерському фестивалі.

     Новини фестивалю11 березня ,  12 березня 13 березня 

14.03.2014
adv
2723
остання редакція 02.06.2020
redactor