Результати VII Всеукраїнської студентської наукової конференції «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та перспективи»
Загальна інформація
На факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу 18 березня 2021 року відбулася VІІ Всеукраїнська студентська наукова конференція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та перспективи» у знайомому вже студентам онлайн-режимі з використанням сервісу для відеозв’язку «ZOOM».
З вітальним словом до учасників конференції звернувся ректор КНТЕУ, д.е.н., професор Мазаракі А.А., який відмітив актуальність проведення конференції в умовах викликів сьогодення, що мають безпосередній вплив на функціонування сфери гостинності, та зосередив увагу на створенні дискусійних платформ у рамках започаткованих нових бакалаврських освітніх програм «Дизайн», «Спортивний менеджмент».
Для презентації студентських наукових досягнень було організовано роботу 9 дискусійних платформ із можливістю презентувати свої наукові роботи в онлайн-режимі, а саме:
- HoReCa: новітні тенденції;
- Інновінг у туризмі;
- Ресторанні технології та сервіс;
- Крафтові технології;
- International Hotel, Restaurant and Tourism Business;
- Архітектура та дизайн;
- Проєктне та інженерне забезпечення: концепція безпеки об’єктів гостинності;
- Спортивний менеджмент та рекреація;
- Фізична культура: здоровий спосіб життя молоді.
У конференції взяли участь студенти столичних та регіональних закладів вищої освіти України (м. Київ, Одеса, Львів, Дніпро, Харків, Чернівці, Запоріжжя, Луцьк, Івано-Франківськ, Вінниця, Умань, Коломия).
На пленарному засіданні конференції свої наукові досягнення презентували:
- Люта Ірина Олександрівна, студентка 4 курсу 10 групи ФРГТБ, виступила з доповіддю «Рестораний бізнес: адаптація в умовах карантину» (науковий керівник - Бовш Людмила Андріївна, канд. екон. наук, доц.);
- Ратушнюк Ілона Василівна, студентка 4 курсу, 18 групи ФРГТБ, презентувала «Світовий туризм в умовах глобальних обмежень» (науковий керівник - Хлопяк Сергій Васильович, канд. екон. наук, доц.);
- Ніколаєнко Оксана Миколаївна, студентка 1 курсу, 11ам групи ФРГТБ, звернула увагу присутніх на «Cruise industry after pandemic» (науковий керівник - Бойко Маргарита Григорівна, д-р екон. наук, проф., Мельниченко Олена Василівна, асистент);
- Ходченко Олександра Миколаївна, студентка 1 курсу, 7м групи ФРГТБ, виступила з доповіддю на тему «Веганське харчування: тренди та інновації» (науковий керівник - Федорова Діна Володимирівна д-р техн. наук, проф.);
- Розсильна Вікторія Вадимівна, студентка 1 курсу, 9 групи ФРГТБ, розглянула питання на тему «Ексклюзивні інтер’єрні стилі готелів» (науковий керівник: Заварзін Олег Олександрович, канд. техн. наук, доц.);
- Мельник Анастасія Юріївна, студентка 3 курсу, 1 групи ФІТ, акцентувала на важливості здорового способу життя студентської молоді в доповіді «Скандинавською ходьбою до здоров’я нації» (науковий керівник - Чайченко Наталія Леонідівна, доц.).
Студенти Одеського торговельно-економічного фахового коледжу КНТЕУ під керівництвом к.е.н., доц. Гури О.Л. взяли безпосередню участь у роботі конференції, використовуючи інноваційно-технологічне освітнє середовище – SMART-бібліотеку та KNUTE HUB для презентації своїх наукових напрацювань.
Учасники конференції активно обговорювали актуальні питання готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, тренди та можливості його адаптації в карантинних умовах, проаналізували стратегії і моделі розвитку сфери послуг.
Особливо зацікавили учасників конференції питання стану світового туризму в умовах глобальних обмежень, світовий ринок лоукост-компаній у період пандемії, ресурсний потенціал туризму, традиції гостинності, внутрішній туризм в Україні, перспективи розвитку.
Активно обговорювали питання перспектив розвитку крафтових технологій в Україні, безглютенової харчової продукції, безлактозних напоїв, крафтового сироваріння, цукрових виробів. Жваву дискусію викликали питання веганського харчування та перспектив запровадження в харчування студентської молоді.
Нікого не залишили байдужими презентації здорового способу життя студентської молоді, формування спортивного менталітету у студентів університету, підтримка здорового способу життя під час карантину.
У прикінцевому виступі декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Ведмідь Н.І. побажала всім учасникам конференції подальших наукових досягнень.
Найкращі доповіді студентів відзначені дипломами.
За результатами роботи визначено переможців.
Дякуємо за участь!
Бажаємо подальших успіхів!