logo
Київський національний торговельно-економічний університет
Київський національний торговельно-економічний університет
logo
Київський національний торговельно-економічний університет
img

Результати VII Всеукраїнської студентської наукової конференції «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та перспективи»

Загальна інформація

На факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу 18 березня 2021 року відбулася VІІ Всеукраїнська студентська наукова конференція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та перспективи» у знайомому вже студентам онлайн-режимі з використанням сервісу для відеозв’язку «ZOOM».

З вітальним словом до учасників конференції звернувся ректор КНТЕУ, д.е.н., професор Мазаракі А.А., який відмітив актуальність проведення конференції в умовах викликів сьогодення, що мають безпосередній вплив на функціонування сфери гостинності, та зосередив увагу на створенні дискусійних платформ у рамках започаткованих нових бакалаврських освітніх програм «Дизайн», «Спортивний менеджмент».

Для презентації студентських наукових досягнень було організовано роботу 9 дискусійних платформ із можливістю презентувати свої наукові роботи в онлайн-режимі, а саме:

  • HoReCa: новітні тенденції;
  • Інновінг у туризмі;
  • Ресторанні технології та сервіс;
  • Крафтові технології;
  • International Hotel, Restaurant and Tourism Business;
  • Архітектура та дизайн;
  • Проєктне та інженерне забезпечення: концепція безпеки об’єктів  гостинності;
  • Спортивний менеджмент та рекреація;
  • Фізична культура: здоровий спосіб життя молоді.

У конференції взяли  участь студенти столичних та регіональних  закладів вищої освіти України (м. Київ, Одеса, Львів, Дніпро, Харків, Чернівці, Запоріжжя, Луцьк, Івано-Франківськ, Вінниця, Умань, Коломия).

      

На пленарному засіданні конференції свої наукові досягнення презентували:

  • Люта Ірина Олександрівна, студентка 4 курсу 10 групи ФРГТБ, виступила з доповіддю «Рестораний бізнес: адаптація в умовах карантину»  (науковий керівник - Бовш Людмила Андріївна, канд. екон. наук, доц.);
  • Ратушнюк Ілона Василівна, студентка 4 курсу, 18 групи ФРГТБ, презентувала «Світовий туризм в умовах глобальних обмежень» (науковий керівник - Хлопяк Сергій Васильович, канд. екон. наук, доц.);
  • Ніколаєнко Оксана Миколаївна, студентка 1 курсу, 11ам групи ФРГТБ, звернула увагу присутніх на «Cruise industry after pandemic» (науковий керівник - Бойко Маргарита Григорівна, д-р екон. наук, проф., Мельниченко Олена Василівна, асистент);
  • Ходченко Олександра Миколаївна,  студентка 1 курсу, 7м групи ФРГТБ, виступила з доповіддю на тему «Веганське харчування: тренди та інновації» (науковий керівник - Федорова Діна Володимирівна д-р техн. наук, проф.);
  • Розсильна Вікторія Вадимівна, студентка 1 курсу, 9 групи ФРГТБ, розглянула питання на тему «Ексклюзивні інтер’єрні стилі готелів» (науковий керівник: Заварзін Олег Олександрович, канд. техн. наук, доц.);
  • Мельник Анастасія Юріївна, студентка 3 курсу, 1 групи ФІТ, акцентувала на важливості здорового способу життя студентської молоді в доповіді «Скандинавською ходьбою до здоров’я нації» (науковий керівник - Чайченко Наталія Леонідівна, доц.).

Студенти Одеського торговельно-економічного фахового коледжу КНТЕУ під керівництвом к.е.н., доц. Гури О.Л. взяли безпосередню участь у роботі конференції, використовуючи інноваційно-технологічне освітнє середовище – SMART-бібліотеку та KNUTE HUB для презентації своїх наукових напрацювань.

Учасники конференції активно обговорювали актуальні питання готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, тренди та можливості його адаптації в карантинних умовах, проаналізували стратегії і моделі розвитку сфери послуг.

Особливо зацікавили учасників конференції питання стану світового туризму в умовах глобальних обмежень, світовий ринок лоукост-компаній у період пандемії, ресурсний потенціал туризму, традиції гостинності, внутрішній туризм в Україні, перспективи розвитку.

Активно обговорювали питання перспектив розвитку крафтових технологій в Україні, безглютенової харчової продукції, безлактозних напоїв, крафтового сироваріння, цукрових виробів. Жваву дискусію викликали питання веганського харчування та перспектив запровадження в харчування студентської молоді.

Нікого не залишили байдужими презентації здорового способу життя студентської молоді, формування спортивного менталітету у студентів університету, підтримка здорового способу життя під час карантину.

У прикінцевому виступі декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Ведмідь Н.І. побажала всім учасникам конференції подальших наукових досягнень.

Найкращі доповіді студентів відзначені дипломами.

За результатами роботи визначено переможців.

Дякуємо за участь!

Бажаємо подальших успіхів!

18.03.2021
433884
466
остання редакція 19.03.2021
Vega