logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Фестиваль ядерного стресу «Реакція»

ЕКО ДТЕУ

«Чорнобильська катастрофа — це не перегорнута сторінка історії, а все ще наше сьогодення. Разом із 15-ма досі працюючими реакторами, які несуть загрозу повторення катастрофи. Ми хочемо створити простір, де це все можна буде побачити, доторкнутися і врешті зрозуміти те, чого не зрозуміли тоді — безпечної атомної енергетики не існує. Зате є альтернатива, і Україні треба нарешті усвідомити необхідність вчасного розвитку безпечної відновлюваної енергетики, щоб нікому з нас не довелося більше пережити ядерних лих». 
Ірина Головко –  координаторка громадських кампаній з енергетики Національного екологічного центру України та одна з організаторок фестивалю. 

14 травня 2016 року у Києві вперше відбувся Фестиваль ядерного стресу «Реакція». Всіх бажаючих було запрошено відвідати низку освітніх та мистецьких заходів, що відбулися на території галереї «АртПричал». 
    Активісти ЕкоКНТЕУ також відвідали цей захід. У рамках даного фестивалю було облаштовано інтерактивні зони, у художній галереї було проведено фото та відео інсталяції, присвячені 30-й річниці Чорнобильської катастрофи тощо. Також, екологічний клуб відвідав лекцію з Анною Шумейко на тему енергоефективності та енергозбереження, яку вже запрошували у КНТЕУ.
    Участь у фестивалі взяли такі видатні особистості як: письменнниця Оксана Забужко, театральна студія «Чорний квадрат», швейцарський фотограф Нільс Акерманн, Міжнародна Триєнале Еко-Плакату «4 Блок» та ін. На вечірній сцені «Реакції» виступлять музикант та еко-активіст Норман Шелест, барабанне шоу STEEL BEAT, гітарист зі Швеції Пітер Тегнер, інді-рок гурт Black Maloka. Також на гостей чекають квести, розваги та смаколики від «МоркваКлуб» і «Жива кухня».
    Ще одною цікавинкою для ЕкоКлубу була можливість пройти квест від відомого центру розваг «Замкнені» (Взаперти). В результаті тематичного квесту з атомної енергетики еко-команда розгадала всі загадки та вдало фінішувала.
Велика подяка організаторам та всім учасникам даного заходу!

Бабич Євгенія

14.05.2016
annzo
2675
остання редакція 15.05.2016
annzo