logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Європейський день парків

ЕКО ДТЕУ

Європейський день парків (The European Day of Parks) був заснований Федерацією Європарк (EUROPARК Federation) - європейською організацією, яка об'єднує охоронювані природні території в тридцяти шести європейських країнах. Проведений вперше в 1999 році цей день тепер святкується щорічно 24 травня у всій Європі. 
Дата святкування була вибрана у зв'язку з тим, що саме 24 травня 1909 року в Європі були створені перші Національні парки - це були дев'ять Національних парків, заснованих в Швеції. З тих пір природні території, що охоронялися, стали безцінною частиною природної і культурної спадщини Європи. 
Це екологічне свято було засноване з метою підйому профілю заповідників Європи, а також для того, щоб викликати суспільну підтримку їх роботи. В даний час Європейський день парків символізує міжнародну солідарність в справі охорони природних територій. 
У цей день проводяться численні заходи на території і навколо заповідників, метою яких є привернення уваги до природної краси Європи і її культурного надбання. На перший план незмінно висувається їх захист, як в даний час, так і в майбутньому.
Девіз Дня 2016- го року - «Смак природи» - був обраний, щоб підкреслити важливість єдності природи, людей і гастрономії. 
Оскільки, в Києві скасували святкування Європейського Дня парків, активісти ЕкоКНТЕУ підготували ТОП-10 парків культури та відпочинку:
1. Маріїнський парк, що по праву вважається одним з найстаріших парків столиці України.
2. Парк перемоги Дарниця - ще один чудовий парк в місті Києві, де можна чудово відпочити з сім'єю, дітьми. Один з найбільших, з тих, що знаходяться на Лівому березі Києва.
3. Голосіївський парк в Києві - ще один дуже великий і старий парк в столиці України. Головною визначною пам'яткою Голосіївського парку в Києві є Ореховатської долина, а також каскад з чотирьох ставків.
4. Парк Феофанія в Києві - місце, де можна із задоволенням провести вихідний день, сходити до церкви, погуляти по лісі, влаштувати пікнік всією родиною.
5. Парк Вічної Слави в Києві - меморіальний комплекс, розташований на крутому схилі Дніпра, звідки відкривається гарний вид на місто. З парку Вічної Слави на Арсенальній відкривається найкрасивіший вид на Дніпро. 
6. Співоче поле - частина Печерського ландшафтного парку, заснованого в Києві в 1981 році. Щорічно тут проходить Київська міська виставка квітів.
7. Парк Партизанської слави в Дарницькому районі міста Києва. ут збережені ландшафти природного лісу, вони доповнені парковими рисами. Привертають увагу основні паркові дороги: велика соснова алея і велике прогулянкове кільце. На алеях встановлені тематичні скульптурні композиції з дерева. 
8. Парк імені Пушкіна або Пушкінський парк - парк розташований між станціями метро Шулявка і КПІ, поряд з проспектом Перемоги, кіностудією ім. О. Довженка. У 2007 році в парку була проведена реконструкція - проведені роботи з благоустрою території, висаджені молоді дерева: червоний дуб, каштан, ясен, горобина, хвойні породи, облаштовані квітники та ландшафтні композиції. 
9. Сирецький дендропарк розташований в історичній частині міста Сирці і про нього знають далеко не всі, навіть ті, хто давно проживає в Києві. До таких парків можна віднести і цікавий, дуже красивий і багатий різноманітною рослинністю - Сирецький дендропарк. 
10. Парк Пейзажна Алея. Мета споруди алеї - створити можливість огляду туристами видів Подолу і Дніпра з висоти історичного Верхнього міста. Вона проектувалася як частина комплексу Архітектурно-історичного заповідника «Стародавній Київ», який повинен був охопити території історичних градів, які складали Київ.
ЕкоКНТЕУ бажає всім відвідати кращі місця для відпочинку та застерігає не смітити, берегти культурну спадщину. Пам'ятайте, природа та людина - єдині!

24.05.2016
annzo
2735
остання редакція 24.05.2016
annzo