logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

КНТЕУ в царині франкофонії

Загальна інформація

19-20 жовтня 2017 року відбулася непересічна в університетському житті подія - Перша Міжнародна франкомовна науково-практична конференція під егідою посольства Франції в Україні та Університетського Агентства Франкофонії (УАФ). Вона об’єднала 172 представників 24 університетів з 11 країн.

Не могла оминути ця подія і КНТЕУ, який вже протягом 10 років є членом УАФ серед 7 університетів України та на сьогодні реалізує 5 програм подвійного дипломування, у т.ч. Еразмус+, з п’ятьма провідними закладами вищої освіти Франції. Взяли участь у цій конференції і виступили з доповідями представники нашого університету: Сай В.М., Головачова О.С., Іксарова Н.О.  Відбулися жваві дискусії та бесіди з науковцями з Франції, представниками посольств Франції та Бельгії.

У рамках візиту до Києва для участі в згаданому заході з коротким візитом наш університет відвідали регіональний директор по Центральній та Східній Європі УАФ М. Кетата та керівник відділу Р. Туркану. У процесі жвавої бесіди з проректором Саєм В.М. та директором ЦЄО Дупляк Т.П. було обговорено кількарічні результати участі багатьох студентів і викладачів КНТЕУ в різноманітних програмах цієї представницької міжнародної організації, якій нещодавно виповнилося 50 років, і яка на початок 2017 р. об’єднувала 845 закладів вищої освіти і досліджень, що представляють 111 країн. Гості, зокрема, відзначили активну участь франкомовних студентів КНТЕУ в щорічних молодіжних фестивалях УАФ, які відбулися в різних країнах Центральної і Східної Європи.

Було обговорено найближчі перспективи участі КНТЕУ в заходах цієї організації. М. Кетата попросив керівництво університету розглянути можливість проведення одного з наступних подібних наукових заходів саме в нашому університеті, безумовно, за підтримкою УАФ і Посольства Франції в Україні. Це прохання-пропозиція з’явилася невипадково. Після короткого огляду університету поважні функціонери УАФ були приємно вражені рівнем науково-педагогічного та методичного потенціалу, його потужною матеріально-технічною базою.

20.10.2017
adv
3068
остання редакція 07.02.2018
456287