logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Еко-тур західною Україною

ЕКО ДТЕУ

  28 жовтня активісти ЕкоКлубу КНТЕУ вирушили у дводенний тур Волинською, Тернопільскими та Рівненською областями, зокрема до міста Луцьк, Кременець та Острог, де відвідали найвизначніші пам'ятки культурного та природного значення.

  Луцьк був заснований майже тисячу років тому і за цей проміжок часу має багату та цікаву історію. За десять століть місто було частиною Речі посполитої, Польського королівства, Української Народної Республіки, Радянського союзу, та не дивлячись на постійні зміни, Луцьк став частиною Незалежної України, з моменту її існування. На сьогоднішній день, Волинська область межує із Польщею на заході та Республікою Білорусь на півночі. Культурні та адміністративні зміни, що відбувалися за багато років, залишили відбиток на вигляді міста, його устрою. Луцьк, як і більшість міст на заході України, є осередком Європи в країні. Луцьк вважається найбільш екологічним містом в Україні, що відразу можна помітити проходячи по його вулицям: урни для сортування сміття, зелені зони, які постійно обслуговуются, плакати та бігборди з еко-лозуннами.

  Не дивлячись на те, що місто є невеликим, воно має велику кількість пам'яток, деякі з яких включені до міжнародного реєстру.

  Замок Любарта - один з найдавніших та найкраще збережених замків в Україні. З 1340 року, замок витримував напади числених завойовників. Має трикутну структуру, високими вежами на кутах. З головної вежі, в'їздної, відкриваєтся мальовничий вид на місто "Старий Луцьк."

  Що стосується міста Кременець, то це місто Тернопільскої області. Чисельність населення трохи більше за 20 тисяч осіб. Існує місто так само як й Луцьк, приблизно тисячу років. 

  У місті Кременець є жіночій монастир, який має велике значення для природного фонду України. Саме з цього міста було перевезено 70% зелених експонатів до ботанічних садів Києва, які знаходятся там під наглядом та захистом міжнародних організацій. Територія Кременця так само входить до реєстру ЮНЕСКО. У монастирі, де доглядають за флорою українського заходу, також є і притулок для тварин. Представників тваринного світу, що потрипили у пастку або отримали пошкодження, переміщують сюди на реабілітацію. Після одуження їх відпускають.

  Останньою пам'яткою, яку відвідали активісти, була Острозька академія, що знаходится у місті Острог, Рівненської області.

  Заснована у 1956 році, та відновлена у 1994 році, Національний університет "Острозька академія" є культурною спадщиною та один з найвизначніших осередків освіти України. Монастир заснований орденом Капуцинів та жіночого училища графа Дмитра Блудова, на сьогоднішній день є університетом європейського рівня. Невилика територія адаптована для всебічного розвитку студентів та завдяки підтримки з адміністрації, територія унівеситету відповідає всім екологічним вимогам.

  Активісти ЕкоКлубу висловлюють вдячність організаціям, що захищають та відновлюють пам'ятки, і закликає берегти культурну, природну й історичну спадщину!!!

05.11.2017
438727
1695
остання редакція 26.11.2017
438727