logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

ERASMUS+: візит делегації Університету Гренобль Альпи

Загальна інформація

Київський національний торговельно-економічний університет відвідала делегація з Університету Гренобль Альпи (м. Гренобль, Франція) у складі:

  • Алексіса Гарапена, декана економічного факультету;
  • Фарука Ульжена, заступника декана з питань міжнародної діяльності;
  • Наташи Колле, керівника міжнародного відділу економічного факультету;
  • Валентини Бартолі, відповідальної особи за програму подвійного дипломування на дистанційній основі.

Варто нагадати, що цей провідний, не тільки у Франції, але й у всьому світі, навчальний заклад з коротким візитом у квітні ц.р. відвідав і підписав відповідні угоди ректор КНТЕУ Мазаракі А.А.

Під час візиту 14 - 18 листопада представники Університету Гренобль Альпи (УГА) провели переговори з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В.М. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т.П. Протягом змістовної бесіди було обговорено питання реалізації програми подвійного дипломування між КНТЕУ та УГА за освітнім ступенем «бакалавр» зі спеціальності «Економіка та управління», а також перспективи відкриття дистанційної програми подвійного дипломування за освітнім ступенем «магістр».

Оскільки КНТЕУ в поточному році реалізує з УГА ще і проект Еразмус+ за напрямом КА1 «Навчальна (академічна) мобільність», то представники обох університетів також обговорили питання реалізації студентської та викладацької мобільності, а також перспективи продовження співпраці в рамках розроблення нових грантових проектів Європейського Союзу.

Делегація УГА мала можливість ознайомитися з діяльністю КНТЕУ, його науковими розробками, навчальним процесом, матеріально-технічною базою та ін. Представники УГА провели робочу нараду з англомовними викладачами КНТЕУ щодо специфіки викладання економічних дисциплін в обох вищих навчальних закладах.

Також А. Гарапен, Ф. Ульжен, Н. Колле та В. Бартолі провели презентацію програми подвійного дипломування з Університетом Гренобль Альпи для студентів Центру європейської освіти, а також студентів бакалаврських та магістерських програм англійською мовою викладання. У форматі діалогу студенти мали змогу ставити актуальні питання щодо участі в програмі, вимог до кандидатів, навчального процесу на дистанційній основі тощо.

Офіційний візит представників УГА завершився урочистим врученням дипломів Французької Республіки студентам КНТЕУ, які  успішно завершили своє навчання за даною програмою. Також студентам 2017/18 навчального року були вручені студентські квитки. На церемонії вручення був присутній представник Посольства Французької Республіки в Україні – Сільвен Ріголле (Аташе з питань університетського і наукового співробітництва), який виступив з привітальним словом перед студентами.     

18.11.2017
42265
3532
остання редакція 07.02.2018
456287