logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Викладачі факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу пройшли стажування в університетах Словаччини та Австрії

Загальна інформація

Викладачі факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу: декан ФРГТБ доктор економічних наук, професор Ведмідь Надія Іванівна, доктор економічних наук, професор Босовська Мирослава Веліксівна (кафедра готельно-ресторанного бізнесу); доктор економічних наук, доцент Михайліченко Ганна Іванівна (кафедра туризму та рекреації), кандидат технічних наук, доцент Демічковська Мирослава Павлівна (кафедра технології і організації ресторанного господарства) - проходили стажування протягом 19-23 лютого 2018 року в університетах Словаччини та Австрії. Тема стажування - "Сучасні методи викладання та інновацйні технології у вищій освіті: європейський досвід та провідні тенденції".

Стажування в європейських університетах передбачало комплексне вивчення актуальних питань освіти та науки, відповідних нормативно-правових документів, вітчизняного та зарубіжного досвіду, підвищення професійної кваліфікації науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів України.

З метою ознайомлення з особливостями формування освітніх програм, організації навчального процесу, взаємозв’язку теоретичного навчання та практичної підготовки, матеріально-технічною базою університетів відвідано:

  • Австрійський університет (м. Відень, Австрія);
  • Пан-європейський університет (м. Братислава, Словаччина);
  • Кошицький технічний університет (м. Кошице, Словаччина).

Під час стажування в Пан-європейскому університеті (м. Братислава, Словаччина) та Кошицькому технічному університеті (м. Кошице, Словаччина) викладачі прослухали семінари на тему: "Сучасні методи викладання та інноваційні технології у вищій освіті", "Інновації у навчальному процесі", "Особливості викладання у вищих навчальних закладах Словаччини та в університетах Австро-Угорщини в роки діяльності Михайла Балудянського".

Проведено зустрічі та обговорено інновації в освітньому процесі з колегами зі Словаччини: проректором з науки, проф. Людовіт Хайдук та деканом економічного факультету Пан-європейського університету (м. Братислава, Словаччина); зав. кафедрою економіки Кошицького технічного університету (м. Кошице, Словаччина), Європейскої мовної школи "EMPIRE" з активною методикою вивчення іноземної мови.

За результатами закордонного стажування Ведмідь Н.І., Босовська М.В., Михайліченко Г.І, Демічковська М.П. отримали сертифікат (108 годин), що становить 48 годин аудиторної роботи в зарубіжних університетах, 40 годин — самостійної роботи (стаття в науковому журналі "SCIENTIFIC LETTERS OF ACADEMIC SOCIETY OF MICHAL BALUDANSKY"), 20 годин — дистанційної роботи.

Під час стажування  проведено переговори щодо стажування студентів спеціальностей "Готельно-ресторанна справа" та "Туризм" у готелях регіону Високі Татри (Штребске Плесо).

Стажування за кордоном дозволило вивчити європейський досвід, сучасні методи викладання, провідні тенденції у вищій освіті, покращити практичні навички щодо застосування їх у навчальному процесі та дізнатися про систему навчання в Словачинні та Австрії.

У рамках закордонного стажування президент Академічного співтовариства імені Михайла Балудянського (Словаччина) проф. Мікал Варкола нагородив ректора КНТЕУ проф. Мазаракі А.А. почесною нагородою – медаллю з нагоди 25-річчя незалежності Словацької республіки.


28.02.2018
42265
5861
остання редакція 05.03.2018
Vega