logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Викладачі КНТЕУ на Міжнародному Цифровому Форумі “Digital Forum for Civil Society: Media and Technology for Good Governance”

Загальна інформація

У м. Києві відбувся Міжнародний цифровий форум для громадянського суспільства: медіа та технології для належного врядування. Форум став платформою для дискусії та обміну між представниками громадянського суспільства, експертного середовища, дипломатичних, державних структур, бізнесу та політикуму щодо ролі медіа та технологій в сфері розвитку демократії та належного врядування в Україні та світі.

Форум відбувся в рамках Академії цифрової безпеки та роботи з даними для громадянського суспільства, спрямованої на зміцнення цифрових компетенцій, підвищення обізнаності в питаннях безпеки та прозорості в Інтернеті, ролі інформаційних технологій в сфері розвитку громадянського суспільства та належного врядування та проходив в інноваційному парку Unit City.

Організатором форуму став Інститут партнерства та сталого розвитку, директор якого Дар’я Мустафіна є випускницею КНТЕУ.

Про актуальність форуму свідчить  високе представництво: Х’юг Мінгареллі, Посол, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні; Шон О’Хара, Аташе з питань культури та освіти, Посольство США в Україні; Джулія Уорд, Депутат Європейського Парламенту (Велика Британія); Герт Антсу, Надзвичайний та Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні; Ольга Стефанішина, Генеральний директор урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції та інші.

Основна увага на форумі була приділена питанням кардинальних змін у сфері інновацій та цифрових технологій, включаючи штучний інтелект, робототехніку, хмарні технології, аналіз даних та можливостям успішного інтегрування в цифрове середовище. Зокрема, жвавий інтерес викликали експертні дискусії “Сучасні інформаційні війни” та “Технології та належне врядування”. У питаннях освіти  усі учасники форуму погодилися, що власне саме освіта приречена розвиватися за випереджаючим принципом, а  не навздогін технологіям.

У форумі взяли участь викладачі нашого університету, а саме – завідувач кафедри програмної інженерії та інформаційних систем Криворучко О. В., доценти  Бєлова М. А , Гладка Ю. А., Палагута К. О., Мащенко Л.З., старший викладач Десятко А. М. та ін.

24.05.2018
42265
2043
остання редакція 26.05.2018
42265