logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Виробнича практика студентів ФРГТБ у Словаччині

Загальна інформація

У рамках співпраці з Академією професійної освіти Меркур (м. Калужа, Словацька Республіка) студенти, які навчаються за спеціальностями "Готельно-ресторанна справа", "Харчові технології", "Туризм", спеціалізаціями "Готельний і ресторанний менеджмент",  "Туристичний менеджмент" денної та заочної форм розпочали відпрацювання професійних компетентностей на різних посадах у готелях Словаччини: Turcianske Teplice  (готель Royal Palac 5*), Tatranská Lomnica (готелі Lomnica 4*, Slovan 3*), Štrbské Pleso (готелі Solisko 4*, Patria 4*), Jasna (готель Fis 4*).


Враження наших студентів:

Марія Тарнаруцька, студентка 2 курсу 1 групи спеціалізації "Готельний і ресторанний менеджмент":

"От ми перетнули кордон (на диво дуже швидко) і вже мчимо рівною дорогою назустріч великій пригоді, виклику під назвою - практика в Словаччині. Завмерши в приємному очікуванні, їде група сміливців - найкращих студентів КНТЕУ, роздивляючись невимовно прекрасні краєвиди нової для нас країни. От нарешті під’їжджаємо до готелю, у якому проходитимемо практику. Це чарівний чотирьохзірковий готель "Solisko" на березі озера. Заходимо всередину: на рецепції нас зустрічає мила дівчина з прекрасною посмішкою і, вирішивши певні питання, ми вже практикантки. Втомлених після довгої дороги, нас першим ділом запрошують до столу, де нам подали солянку та пасту. Далі менеджер поклав наші валізи в багажник авто і підвіз до нашого житла на майбутні три місяці. Це дуже спокійне, затишне місце у Високих Татрах з м‘якими та свіжими ліжками. Завтра перший день практики, а зараз, сповнені вражень та в приємних очікуваннях, лягаємо відпочивати. Попереду захоплюючі три місяці…

Хочеться також висловити вдячність ректору нашого університету за унікальну можливість формування та отримання знань і новичок  у кращих готелях Європи!".

Семен Коваленко, студент 2 курсу 11 групи спеціальності "Готельно-ресторанна справа":

"Хотілось би поділитися першими враженнями про готель "Patria 4*", який знаходиться у Високих Татрах курорту Штребське Плесо. По-перше: щойно я прибув сюди, мене зустріла дуже дружня і привітна команда, мені дуже приємно працювати з такими фахівцями європейського рівня; по-друге: те, що ми студенти, не міняє відношення колективу до тебе, а навпаки - вони вважають тебе рівним собі і у всьому допомагають. Персонал готелю ставиться до нас ввічливо і по-дружньому. Я дуже радий, що наш університет дарує можливість отримувати досвід надання послуг гостинності європейського рівня!".

Вікторія Папіж, Єлизавета Кривобок, студентки 2 курсу 1 групи спеціалізації "Готельний і ресторанний менеджмент":

"Наша літня практика проходить у Словаччині в п‘ятизірковому готелі "Royal Palace" в Turčianske Teplice. Привітно зустріли, живимо в окремому двохповерховому будинку недалеко від готелю. Практикуємося на посадах офіціантів. Звісно, спершу важко знайти спільну мову, адже всі розмовляють словацькою. Проте, ми намагаємося зрозуміти одне одного, спілкуємося англійською та в процесі практики вивчаємо словацьку.  Це цікавий і корисний досвід. Ми допомагаємо сервірувати столи, подаємо страви, пильнуємо за чистотою. Гості та персонал готелю дуже добре ставляться до нас. Допомагають, навчають, підтримують.  З ними комфортно працювати, тут немає поділу на іноземців та місцевих, адже працівники є різних національностей. Щодо харчування, то дуже-дуже смачно. Зранку та ввечері ми харчуємося за системою шведського столу, на обід для нас спеціально готують. Також, що приємно, кухарі цікавляться українськими стравами, аби приготувати для нас. Загалом враження дуже позитивні. Незважаючи на втому, ми з посмішкою на обличчі поринаємо в роботу!".

Сподіваємось, що набуті професійні компетентності стануть запорукою успішного кар’єрного зростання у сфері готельного та ресторанного бізнесу.

24.06.2018
456287
4606
остання редакція 02.07.2018
Vega