logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Міжнародний день Дніпра

ЕКО ДТЕУ

2 липня відзначається Міжнародний день Дніпра. ЕкоКлуб не знаходиться осторонь цієї події та відзначає її екскурсією вздовж набережної, задля просвітницької роботи та моніторингу стану прибережних зон.

Поштова площа є одним із основних осередків відпочинку та відвідування, як гостей так і мешканців столиці. Знаходиться вона на правому березі Дніпра, оточена навколо такими пам’ятками як: Арка Дружби народів, Український Дім, відомий всім київський Фунікулер та Контрактова площа.

Поштова площа також є перетином багатьох транспортних шляхів: однойменна станція метро, автобуси та маршрутні таксі, що можуть довезти всіх до будь-якої точки на мапі міста, до 2011, на протязі майже 120 років, через площу курсував перший, у Російській імперії, трамвай, вже згаданий вище Фунікулер (курсуючий з 1905 року) та річкові трамваї.

За останні роки, Поштова площа набула значних змін, у ході реконструкцій. Була збільшена її площа, встановлено місця для відпочинку та відремонтовано зону навколо річкового вокзалу, який у середині потребує значних ремонтних робіт.

Починаючи від Поштової площі і прямуючи до Рибальського острову, через церкву святого Миколая та Арт-причал, можна побачити велику кількість кораблів, річних буксирів та іншого виду водного транспорту, що постійно знаходяться біля прибережної зони. Вони цікаві туристам та іншим відвідувачам, проте скорившись плину часу, їхня присутність на річці почала наносити фатальний збиток стану прибережених та водних зон.

Значні забруднення та велика кількість сміття і різноманітних відходів, псують як зовнішню картину, так і стан самої води. Одиничні прибирання  не рятують дану ситуацію, а збільшення річкових перевезень лише її погіршують.

Не будьте байдужі, бережіть стан навколишнього середовища, як пам’ятки нашого міста, так  і Дніпро, що є безсмертним символом Києва.

ЕкоКлуб вітає всіх із Міжнародним днем Дніпра та бажає всім сонячних і яскравих літніх днів.

01.07.2018
438727
1379
остання редакція 02.09.2018