logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Симпозіум із науково-технічного співробітництва та обміну фахівцями між Гуансі-чжуанським автономним районом (КНР) та м. Київ

Загальна інформація

Державним підприємством «Центр науково-технічної інформації та сприяння інформаційного розвитку України» (ДП «Укртехінформ») спільно з China Talent and Technology Center (CTTC) 12 листопада 2018 року проведено Симпозіум з науково-технічного співробітництва та обміну фахівцями між Гуансі-Чжуанським автономним районом (КНР) та м. Київ.

Метою симпозіуму став розвиток наукової співпраці між Україною та Китаєм, залучення наукового потенціалу українських вчених для обміну досвідом з китайськими колегами.

У симпозіумі брала участь делегація народного уряду Гуансі-Чжуанського автономного району.

На урочистому відкритті заходу з вітальним словом виступили: директор ДП «Центр науково-технічної інформації та сприяння інформаційного розвитку України» Володимир Кочетков; директор відділу пошуку талантів організаційного департаменту комітету КПК Гуансі-Чжуанського автономного району Люй Юнцзян.

Під час заходу було розглянуто питання розвитку науково-технічного співробітництва науково-дослідних організацій, університетів та інноваційних підприємств м. Києва та Гансі-Чжуанського автономного району за такими напрямами: машинобудування, автопромисловість, металургія, нафтохімічна промисловість та нафтопереробка, харчова промисловість, сільське господарство, нові матеріали, інформаційні технології.

Китайська сторона запропонувала пільгові умови щодо розвитку науково-технічного співробітництва з українськими організаціями та оголосила вимоги щодо залучення провідних фахівців для обміну досвідом і проведення заходів науково-технічного співробітництва в Гансі-Чжуанському автономному районі. 

Учасники від Київського національного торговельно-економічного університету також презентували на заході свої розробки:

  • Андрій Роскладка, д.е.н., професор, завідувач кафедри кібернетики та системного аналізу, та Наталія Роскладка, д.е.н., професор кафедри туризму та рекреації, презентували доповідь на тему «Data Science: професійний аналіз даних»;
  • Дмитро Антюшко, к.т.н., доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, презентував доповідь на тему «Сухі розчинні продукти для ентерального харчування (розробка спеціального функціонального харчування)».

У процесі ділових переговорів китайська делегація виявила зацікавленість щодо співробітництва з Київським національним торговельно-економічним університетом.

Сподіваємося на ефективну співпрацю і надалі підприємств та наукових установ Гуансі-Чжуанського автономного району з Київським національним торговельно-економічним університетом у рамках взаємовигідного партнерства.

12.11.2018
42265
1387
остання редакція 29.05.2019
43220