logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Президент України Петро Порошенко зустрівся зі студентами Київського національного торговельно-економічного університету

Загальна інформація

Президент України Петро Порошенко 23 листопада 2018 року вдруге зустрівся зі студентами Київського національного торговельно-економічного університету.

П’ять років тому, під час попереднього візиту до КНТЕУ, Петро Олексійович говорив про перспективи Асоціації та Зони вільної торгівлі України з Європейським Союзом. Також під час спілкування з молоддю високий гість порушив питання необхідності підтримки європейського вектора розвитку України.

Президент Петро Порошенко переконаний, що просування країни до членства в Євросоюзі та НАТО – це обов’язок Глави держави, який має бути закріплений у Основному законі України. Тому на зустрічі цього разу Петро Порошенко наголосив, що така ініціатива сприятиме ефективній співпраці. "Тоді, коли п’ять років тому студенти повірили в те, що буде Угода про асоціацію, так і зараз ви, студентство, будете рушійною силою, бо я потребую зараз вашої допомоги, щоб привести країну в Європу, в ЄС, НАТО".

"Саме тому в умовах, коли 70% українців підтримують рух в Європейський Союз і 54% українців підтримують рух в НАТО – я ініціював зміни до Конституції, щоб зробити (цей рух - Ред.) обов’язком влади. Внести зміни до статей Конституції, якими передбачаються обов’язки Верховної Ради, обов’язки Уряду і врешті-решт обов’язки Президента – що це прямий обов’язок вести країну в Європу", - сказав Глава держави під час зустрічі зі студентами Київського національного торговельно-економічного університету.

Петро Порошенко вкотре підкреслив, що в НАТО Україна йде не з протягнутою рукою, а як партнер по забезпеченню безпеки, адже українська армія, створена за п’ять років, зараз є однією з 10 найсильніших на континенті.

Відповідаючи на запитання студентів про те, що отримає молодь після вступу України в НАТО Президент сказав: "Я вам дуже легко можу відповісти, що отримає країна. Перше – безпеку. Захист. Молоді не потрібно буде кидати навчання, кидати роботу, кидати родину і йти на фронт. Бо НАТО – в першу чергу це інструмент колективної безпеки".

Він також висловив переконання, що від вступу до Альянсу виграє українська економіка. "Економіка отримає нові інвестиції. Бо під НАТО, коли для інвестора вже не стоїть питання безпеки його інвестицій, прийдуть нові інвестиції, нове високотехнологічне обладнання і нові високооплачувані робочі місця», - сказав Глава держави.

«Бюджет за рахунок цього буде кардинально збільшено. Платіжний баланс і валюта стануть міцнішими. Ефективність дій наших Збройних Сил буде значно підвищена», - додав Петро Порошенко.

«А головне – молодь отримає фантастичну, безпечну, найкрасивішу і найкращу в світі державу – Україну, яку я і ви дуже любимо», - резюмував Президент.

Студенти КНТЕУ взяли найактивнішу участь у спілкуванні. На адресу пана Президента лунали запитання, що стосувалися як студентського життя і потреб вищої освіти, так і стратегії розвитку держави.

Ректор Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Антонович Мазаракі подякував Президенту за увагу до викликів, що стоять перед вищою освітою загалом і КНТЕУ зокрема.

Наприкінці зустрічі пан Президент, продовжуючи традицію, запросив студентство зробити спільне фото і цього разу.

23.11.2018
42265
8002
остання редакція 26.11.2018
42265