logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Круглий стіл до 70-річчя Загальної Декларації прав людини

Загальна інформація

Кафедрою міжнародного публічного права КНТЕУ було проведено студентський науковий  круглий стіл "Нове покоління прав людини – виклики сьогодення" (до 70-річчя Загальної Декларації прав людини).

З вітальним  словом під час заходу 7 грудня 2018 року до учасників круглого столу звернулися завідувач кафедри міжнародного публічного права, д.ю.н., доцент Дешко Л. М., доцент кафедри, к.ю.н., доцент Буличева Н. А., доцент кафедри, к.ю.н. Альонкін О. А., які відзначили актуальність тематики круглого столу. На теперішній час забезпечення дотримання прав і свобод людини є пріоритетом для будь-якої держави. Дієвість механізму захисту прав людини відчувається сьогодні як ніколи гостро через події, що сталися в Керченській протоці, та відповідне звернення Уряду України до Європейського суду з прав людини для захисту прав українських військовополонених.

Під час круглого столу темами для обговорення стали: історія прийняття Загальної Декларації прав людини; основні громадянські, соціальні і культурні права особи; підстави та правове застосування смертної кари; нормативно-правове регулювання права на життя та евтаназію; правові підстави обмеження прав людини і громадянина в період воєнного стану та ін. Також студенти порушили питання ефективності універсального та регіональних механізмів захисту прав людини.

Підбиваючи підсумки круглого столу, асистент кафедри міжнародного публічного права, к.ю.н. Михайловський В. І. відмітив активність учасників, ґрунтовність та змістовність їх виступів, опанування ними навичок публічного виступу, фахового ведення дискусій.

Студенти подякували кафедрі міжнародного публічного права за організацію круглого столу, надану можливість фахового обговорення актуальних проблем міжнародного права, стимулювання до наукового пошуку та поглиблення професійних знань.

07.12.2018
42265
1195
остання редакція 17.12.2018
Vega