logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Круглий стіл, присвячений Дню вручення Нобелівської премії в Стокгольмському концерт-холі

Загальна інформація

З ініціативи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених 10 грудня 2018 року відбувся круглий стіл "Премія Альфреда Нобеля: історія виникнення, видатні наукові дослідження та внесок у розвиток людства лауреатів", присвячений Дню вручення Нобелівської премії в Стокгольмському концерт-холі.

Перед початком засідання з вітанням до присутніх звернулися перший проректор з науково-педагогічної роботи Наталія Володимирівна Притульська та проректор з наукової роботи Світлана Володимирівна Мельниченко, побажали успіхів, цікавих відкриттів і практичних здобутків, відзначили подяками активістів Наукового товариства КНТЕУ.

Активісти Наукового товариства КНТЕУ

На круглому столі були присутні представники науково-дослідного клубу "Start in science": керівник клубу, доцент Б. К. Пасальський та модератор проектів, старший викладач Н. Ю. Чикун.

На засіданні обговорювалися питання:

  1. Фундація Альфреда Нобеля – стимул до праці та здійснення нових винаходів.
  2. Альфред Нобель: винахідник, бізнесмен, меценат.
  3. Нобелівські лауреати з українським корінням.
  4. Лауреати Нобелівської премії 2018 року та їх внесок в розвиток людства.

Доповідачами на круглому столі виступили аспіранти та студенти університету: Ю. Баранюк, Н. Сакевич, М. Антоневич, В. Лопуга, О. Долід, Н. Рудь, Є. Каіка, О. Саранцева, Д. Довженко, Б. Бармін, В. Боровик, К. Волосян, Є. Дяченко, Т. Соловей, В. Захарченко, І. Прокопєва, В. Романьок, А. Притула, А. Талько.

Наприкінці засідання відбулася презентація 7-го випуску онлайн-журналу Наукового товариства "Vivat Academia", підготовленого на тематику Нобелівської премії та її лауреатів. У журналі розкривається інформація про становлення та розвиток Нобелівської премії, охарактеризовано результати проведених досліджень Нобелівських лауреатів у галузі економіки, фізики, хімії, фізіології, медицини та за діяльність по зміцненню миру. З електронною версією журналу можна ознайомитися на офіційному сайті Наукового товариства КНТЕУ в рубриці "Онлайн журнал".

Бажаємо приємного перегляду!

10.12.2018
433884
2165
остання редакція 17.12.2018
Vega