logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

У КНТЕУ завершився Всеукраїнський тиждень права

Загальна інформація

Протягом двох тижнів (3-14 грудня 2018 року) в Київському національному торговельно-економічному університеті проходив Всеукраїнський тиждень права. Такий вже традиційний «тиждень», приурочений до річниці прийняття Загальної декларації прав людини 1948 р. та спрямований на підвищення обізнаності громадян щодо міжнародних стандартів прав людини, механізмів їх реалізації та захисту.

Традиційно факультетом міжнародної торгівлі та права було організовано ряд заходів.

Слід відзначити, перш за все, підписання меморандуму про співпрацю між КНТЕУ та Європейською Асоціацією Студентів Права Україна (ELSA Ukraine). ELSA – це лідер серед правових громадських організацій не тільки України, а і Європи. Нині асоціація зацікавлена у співпраці з таким топовим ЗВО України як КНТЕУ, адже має на меті сприяти творенню нової юридичної еліти України, а для цього потрібно допомагати активним, талановитим студентам-правникам знаходити та реалізовувати себе в професійній сфері.

Не менш важливою подією став перший дебатний турнір у КНТЕУ за британським парламентським форматом за участю студентів усіх факультетів. Правовий сектор РСС ФМТП та Федерація дебатів України вже не вперше допомагають популяризувати дебатний рух у стінах нашої Альма-матер. Турнір відбувався в декілька етапів. Переможці та фіналісти були нагороджені грамотами і призами. Також був визначений «топ-спікер турніру» та «найкращий суддя». За підсумковими результатами змагань перемогла команда ФТМ «Молоді вовчиці». Вітаємо!

Було проведено декілька майстер-класів, зокрема:

  • «Захист прав власності» (модератор - суддя Святошинського районного суду м. Києва Коваль Оксана Андріївна);
  • «Медіація в торговельно-економічних спорах» (модератор - юрисконсульт Vičiūnai Group Йосипенко Соломія Тарасівна);
  • «Захист прав суб’єктів господарювання в Європейському суді з прав людини».

Неабиякий інтерес виявили студенти до відкритої лекції з магістром права Вірою Валлє на дуже актуальну тему - «Таємниці юридичної професії».

Не менш цікавим для правників виявився науково-практичний семінар на тему «Відкритий та зрозумілий суд: можливості для громадян» (модератор - Валерія Рибак, правозахисник, розробник та координатор проекту «Суд людською мовою», засновник та керівник ГО «Вектор прав людини»).

13 грудня члени Правничого клубу також взяли участь у Всеукраїнському правовому VIP-турнірі - 2018, який зібрав 23 команди з різних куточків нашої країни. І на завершення 14 грудня для студентів правничих спеціальностей у рамках проекту Правового сектору РСС ФМТП «Доступна влада» було організовано екскурсії до Верховної ради України. Метою проекту є наближення студентства до органів державної влади, ознайомлення з їх структурою та роботою.

Проведені заходи супроводжувались значним інтересом студентів, які беззаперечно є майбутнім української юриспруденції! Дякуємо всім спікерам за плідну співпрацю з нашим університетом.

13.12.2018
42265
1373
остання редакція 17.12.2018
Vega