logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Щоденник ХІ Консумерського фестивалю. Лекція-дискусія «Споживачу, будь уважним: вся правда про фітнес-харчування»

Загальна інформація

У рамках XІ Консумерського фестивалю "Час діяти!", присвяченого Всесвітньому дню прав споживачів, з ініціативи факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу відбулася лекція-дискусія «Споживачу, будь уважним: вся правда про фітнес-харчування».

Спікер Сластін Владислав Володимирович 15 березня 2019 року, президент Ліги фітнес-дієтологів та нутриціологів, сертифікований лікар, дієтолог МОЗ України, член Міжнародного товариства спортивного харчування, експерт безпеки харчування, зазначив особливості спортивного та фітнес-харчування, зупинився на характеристиці складових спортивного харчування.

У спортивному та фітнес-харчуванні поширене використання трьох основних типів сироваткового протеїну (СП): концентрату сироваткового протеїну (КСП), ізоляту сироваткового протеїну (ІСП), гідролізату сироваткового протеїну (ГСП). Потрібно знати, що концентрат СП – це найдешевший тип СП, у ньому міститься найменша кількість протеїну на 100 г порівняно з іншими видами, хоча вміст протеїну в ньому все одно достатньо високий (60-90%), все інше – це зазвичай жир, вуглеводи (лактоза) й інші пептиди. Ізолят СП містить близько 90-95% білка і мінімальну кількість вуглеводів і лактози. Це одна з найбільш популярних форм протеїну, хоча має менше корисних мінеральних речовин. Гідролізат СП швидше розщеплюється, містить більше мінеральних речовин та найбільшу кількість білка на 100 грам - 99%. Цей тип протеїну зазвичай дорожчий і має найбільш виражений смак.

Студенти факультетів ресторанного-готельного та туристичного бізнесу, торгівлі та маркетингу, обліку, аудиту та інформаційних систем із зацікавленням слухали про існування дозволених препаратів для фітнес та спортивного харчування (глутамін, лейцин та ін.); препаратів, властивості яких не відповідають заявленим (L-карнітин та ін.); заборонених препаратів (ефедрін, анаболічні стероїди та ін.). Лектор акцентував на необхідності свідомого використання такого типу складових спортивного харчування.

Слухачі отримали відповіді на питання щодо ролі клітковини у фітнес-харчуванні, особливостей харчування при синдромі хронічної втомлюваності тощо. Лекція сприяла підвищенню рівня професійної підготовки майбутніх фахівців та особистої обізнанності про підтримання здорового рівня життя.

Організатор: Вітряк О. П., доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства.

15.03.2019
42265
799
остання редакція 19.03.2019
42265