logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Щоденник Консумерського фестивалю. Лекція доцента Королівського технологічного інституту "Smart innovations in the modern consumption"

Загальна інформація

У рамках XI Консумерського фестивалю 20 березня 2019 року відбулась англомовна лекція-дискусія "Smart innovations in the modern consumption" за участю запрошеного спікера доктора філософії, доцента Королівського технологічного інституту (Стокгольм, Швеція) Олени Севастьянової.

З привітанням до присутніх звернулися декан ФТМ Осика В. А. та завідувач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Белінська С. О. На лекції були присутні викладачі кафедри, а також доктор технічних наук, професор кафедри товарознавства та митної справи КНТЕУ Тарас Караваєв.

Лекцію-дискусію розпочала англійською мовою ст. викладач. Чикун Н. Ю., яка розкрила сутність  концепту  smart,  зазначила вектор дискусії та основні питання для обговорення.

Неабиякий інтерес викликала у студентів участь у дискусії запрошеного спікера Олени Севастьянової, яка донесла до студентів інформацію про Швецію як високотехнологічну країну, що дала світу видатних науковців, провідні інноваційні технології, всесвітньовідомі бренди. Науковець презентувала цікаві факти з історії Королівського технологічного інституту (КТН), яка налічує майже 200 років; основні напрями наукових досліджень різних департаментів, діяльність стартапів та свої власні наукові досягнення щодо смарт-інновацій. Участь у дискусії взяв Тарас Караваєв, який висвітлив суть наукових досліджень щодо безпечності та якості лаків та фарб. Він дав високу оцінку діяльності Наукового клубу «Start in Science», відзначив особисті заслуги його керівників, наголосив на актуальності теми дискусії та підкреслив важливість проведення таких заходів англійською мовою. До дискусії з презентаціями долучились такі активісти Наукового клубу «Start in Science» Наукового товариства  студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених КНТЕУ, студенти ФТМ: Каіка Єлизавета, 2 -16; Саранцева Олена, 2 -16; Рудь Наталія, 3-16; Рекал Дмитро, 2 -16; Довженко Дарія, 2 -16; Бармін Богдан, 2 -16; Боровик Валерія, 2 -18; Волосян Кароліна, 2 -18; Дяченко Єлизавета, 2 -18; Соловей Тетяна, 2 -18;  Вдовиченко Євгеній, 2 -16; Седов Сергій, 2 -16; Талько Ангеліна, 2 -16;  Єременко Ігор, 2 -16.

Із заключним словом виступив доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, к.х.н.  Пасальський Богдан Кирилович, який відзначив здобутки студентів та побажав успіхів студентській молоді в науково-дослідній роботі, ентузіазму для інноваційного пошуку та розробки смарт-технологій, створення смарт-товарів і послуг, побудови смарт-сіті в Україні.

Доцент Королівського технологічного інституту (Стокгольм, Швеція) Олена Севастьянова відзначила високий рівень наукової змістовності дискусії, вільне володіння англійською мовою учасників, тож є підґрунтя для розвитку успішної міжнародної співпраці між КТН ( Швеція) та КНТЕУ.

Модератори: Пасальський Б. К.,  доц. кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю,

Чикун Н. Ю., ст. викл. кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю

20.03.2019
42265
1062
остання редакція 21.03.2019
Vega