logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Всеукраїнська студентська наукова конференція «Фінансово-кредитні системи: проблеми теорії і практики»

Загальна інформація

На факультеті фінансів та банківської справи відбулася Всеукраїнська студентська наукова конференція «Фінансово-кредитні системи: проблеми теорії і практики», на якій обговорювалися актуальні питання розвитку фінансово-кредитних систем в умовах посилення трансформаційних процесів.

ПРОГРАМА

Конференція відбулася 20 березня 2019 року та була присвячена таким питанням:

  • інтеграції фінансово-кредитної системи України в глобальний фінансовий простір;
  • особливостям грошово-кредитної та фінансової політики України та зарубіжних країн;
  • формуванню ефективної моделі регулювання фінансового сектору;
  • фінансовій стабільності та шляхам її зміцнення;
  • фінансовим аспектам розвитку бізнесу;
  • фінансовій інклюзії та напрямкам її підвищення.

У конференції взяли участь 176 учасників, які є представниками 19 ЗВО України з Києва, Одеси, Харкова, Вінниці, Кривого Рогу, Дніпра. Львова, Луцька, Хмельницького, Івано-Франківська, Ірпеня, Житомира.

На пленарному та секційних засіданнях виступили 57 студентів, 44 з яких отримали дипломи 1-3 ступеня та грамоти. За матеріалами конференції 25 березня 2019 року в збірнику наукових праць будуть опубліковані тези доповідей 176 учасників.

На пленарному засіданні виступила проректор з наукової роботи, д.е.н. проф. Мельниченко С. В., яка привітала студентів з відкриттям конференції, порадила їм занурюватись в еру цифрового банкінгу, альтернативних валют та висловила надію, що у своїй майбутній професійній діяльності студенти використовуватимуть набуті в університеті знання, що сприятиме процвітанню України. Проректор наголосила на важливості інтеграції фінансово-кредитної системи України в глобальний фінансовий простір та актуальності досліджень у сфері грошово-кредитної та фінансової політики, побудови ефективної системи регулювання фінансового сектору з метою його стабілізації.

З вітальним словом до студентів звернулась декан факультету фінансів та банківської справи Канєва Т. В., яка відзначила надзвичайну важливість студентської науки та її взаємозв'язку з практикою, побажала всім учасникам удачі, плідної праці та нових звершень.

Студентів привітала завідувач кафедри банківської справи, д.е.н. проф. Шульга Н. П., яка порадила спрямувати енергію молодих дослідників на впровадження інноваційних підходів та передових технологій у фінансово-кредитній сфері.

Модераторами заходу були д.е.н., професор Шульга Н. П. та  к.е.н., доцент Гербич Л. А., які організували на пленарному засіданні активну наукову дискусію, що викликало надзвичайний інтерес учасників. Було розглянуто змістовні доповіді щодо інтернет-трейдингу та формування портфеля приватного інвестора, оцінювання впливу на кредитну діяльність банків макроекономічних змінних,  ризикогенності та капіталізації банків України, а також трансформації банків в екосистеми.

Друга половина дня була присвячена роботі 7 наукових секцій, на яких обговорювались найактуальніші питання у сфері розвитку вітчизняного  фінансового ринку.

Конференція сприяла формуванню позитивного настрою та мотивації студентів продовжити наукові дослідження.

На нагородженні переможців конференції було вручено 11 дипломів першого ступеня, 8 дипломів другого та 7 третього ступеня, а також 18 грамот. На заключному засіданні учасники висловили подяку за чудову організацію конференції та сформулювали пропозиції для проведення майбутніх наукових заходів.

Конференцію організувала  та провела кафедра банківської справи.  

20.03.2019
42265
2154
остання редакція 27.03.2019
Vega