logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Представники кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю взяли участь у заходах до Днів Швеції в Україні

Загальна інформація

Викладачі кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Чикун Н. Ю. та Пасальський Б. К. взяли участь у заходах до Днів Швеції в Україні - Sweden days in Ukraine «Приклад Швеції для України».

Надважливою парадигмою в глобалізованому світі є концепція сталого розвитку, цілі та завдання якої затверджені на саміті ООН 2015 року зі сталого розвитку в США.  Воркшоп англійською мовою "Цілі сталого розвитку: переосмислення, та в чому принцип замкненого циклу став трендом" від Kate Plaskonis. Кейт Пласконіс - директорка з маркетингу компанії "MINE", найбільшої мережі для різноманіття та інклюзивності бізнесу в південній Швеції. Кейт має досвід роботи в рамках комунікації ПРООН, навчання компаній та організацій у сфері сталого розвитку та управління різноманіттям. Учасники  воркшопу  ознайомились з досвідом Швеції щодо досягнення  окремих цілей сталого розвитку, а також дізнались про можливості та необхідні чинники для реалізації принципу замкненого циклу в економіці. Особливу зацікавленість викликали питання розробки та впровадження безвідходних технологій. Інтерактивне спілкування, можливість отримати обґрунтовані відповіді на поставлені питання створили атмосферу  продуктивної співпраці.

Лекція «Swedish Experience in Recycling» («Шведський досвід в рисайклінгу») пана Per  Olaf  Halberg. Пер-Олоф Хальберг - менеджер із міжнародних зв'язків у "Gästrike återvinnare" - шведській компанії з переробки вторсировини, яка з 2013 року реалізовує міжнародні екологічні проекти в Сербії, Польщі, Естонії, Південній Африці, Грузії та Україні. Лектор  детально  і структуровано розповів аудиторії про надважливий для України досвід Швеції зі сортування сміття, переробки вторинної сировини,  ознайомив з тим, як працює система стимулювання домогосподарств окремих громадян, комун та підприємств, навів приклади  економічної ефективності, зниження екологічних негативних навантажень на довкілля. Під час підбиття підсумків пан Per Olaf Halberg відповів на численні запитання аудиторії. Сподіваємось і надалі співпрацювати з шановними представниками шведських компаній, які дали згоду провести лекції для студентів КНТЕУ.

Щиро вдячні організаторам Днів Швеції в Україні за нагоду отримати цікаву інформацію з досвіду Швеції для України. Наші знання  ми передаємо студентам КНТЕУ на заняттях з навчальної дисципліни «Безпечність товарів», адже безпечність товарів та безпека довкілля  нерозривні, а також розвиваємо під час проведення івентів Наукового клубу «Start in Science», підготовки матеріалів для участі в конференціях та підготовки публікацій у журналі "Vivat Academia".

Наш вибір - освіта та наука для сталого розвитку. Досвід Швеції для України є важливим на шляху досягнення цілей сталого розвитку.

12.04.2019
433884
1545
остання редакція 15.04.2019
Vega