logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Феєричний фінальний акорд Спартакіади КНТЕУ: змагання зі спортивної аеробіки та чирлідингу

Загальна інформація

Непомітно промайнув навчальний рік… Для студентів настала гаряча пора: наближається літня сесія. Хтось намагається підчистити «хвости», хтось підраховує отримані впродовж навчання бали, хтось згадує напрацьовані на суспільних і наукових заходах нагороди й очікує цікавих пропозицій, хтось вже збирає валізи для літньої практики в Україні і за кордоном.

Нарешті і дівчата – члени збірних команд факультетів з чирлідингу зможуть перемкнути свою увагу на навчальні переживання, адже 15 травня 2019 року відбулися змагання зі спортивної аеробіки та чирлідингу. Останній місяць вони могли думати лише про Чемпіонат КНТЕУ з чирлідингу – останні змагання Спартакіади 2018-2019 н.р. – до яких виснажливо і завзято готувалися весь рік.

За останні роки рівень спортивної підготовки дівчат виріс неймовірно! Змінилась система оцінювання і якісний склад програм набув додаткової складності елементів.

Стрункі, обдаровані, яскраві, витончені, спортивні – усі без винятку претендували на найвищі бали. Чирлідинг – командний вид спорту. Помилка або помарка одного впливає на загальний вигляд команди і може знизити враження від виступу. У спортивному протистоянні важлива кожна деталь виступу, кожен рух, кожна зв’язка елементів, синхронність і відточеність командних дій.

Щиро й емоційно привітав учасниць, гостей і глядачів ректор КНТЕУ А. А. Мазаракі, енергійно підтримували красунь проректори, декани факультетів і тренери. На суддівство були запрошені: Зубченко Віта (майстер спорту міжнародного класу з художньої гімнастики, фіналістка Олімпійських ігор в Пекіні), Боляк Олександра (суддя міжнародної категорії), Доровських Марія (майстер спорту з чирлідингу, чемпіонка Європи), Повелиця Катерина (член команди "Red Foxes", переможниця Чемпіонату України з чирлідингу, капітан збірної КНТЕУ з чирлідингу 2015-2018 рр.). 

Перший спортивний манеж здригався від гуркоту підтримки вірних уболівальників.

«Незалежне журі» з викладачів кафедри фізичної культури зробило рейтинг найцікавіших складових командних виступів: безперечно в найкращі костюми  були одягнені студентки ФОАІС, саме їхня програма також мала низку найскладніших підтримок і складних елементів, найоригінальніше рішення для виконання підтримок знайшли студентки ФФБС – у їхній команді яскраво і креативно виступили 2 юнаки, синхронність і витонченість продемонстрували спортсменки ФМТП, найлагідніші усмішки сяяли на обличчях дівчат ФЕМП, їхня програма виділялася елегантністю й емоційністю і найбільш енергійний і веселий виступ показали дівчата ФТМ, оригінальним та незабутнім танцем запалили глядачів студентки ФРГТБ разом зі своїм талісманом.

Отже, загальний підсумок Чемпіонату КНТЕУ з чирлідингу:

  • І місце - ФОАІС - 286 балів;
  • ІІ  місце - ФМТП - 262 бали;
  • ІІІ місце - ФТМ - 248 балів;
  • ІV  місце - ФФБС - 240 балів;
  • V місце - ФЕМП - 221 бал;
  • VI місце ФРГТБ - 212 балів.

Слід відзначити, що конкуренція була, як ніколи шаленою.

Визначилися не тільки переможниці Чемпіонату з чирлідингу, а й остаточне розподілення рейтингових місць усієї Спартакіади КНТЕУ 2018/2019 н.р. Урочисте відзначення учасників і переможців спартакіади відбудеться 25 травня на День університету!

Бажаємо дівчатам завзятої позитивної енергії, успішної підготовки і чесної безкомпромісної перемоги в житті і спорті!

15.05.2019
42265
3589
остання редакція 17.05.2019
42265