logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Круглий стіл «Модернізаційні процеси в економічних системах»

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті з ініціативи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених 15 травня 2019 року відбувся круглий стіл «Модернізаційні процеси в економічних системах».

З вітальними словами до присутніх звернулася проректор з наукової роботи С. В. Мельниченко, наголосила на важливості теми, якій присвячений круглий стіл, привітала учасників з Днем науки.

Зі вступним словом до присутніх звернувся голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Ю. Баранюк та представив доповідачів круглого столу.

Голова відділу роботи з молодими вченими товариства, студентка 3-го курсу ФЕМП Л. Бойко розкрила питання трансформаційних перетворень економіки в умовах цифровізації. Зазначила, що поява нової цифрової інфраструктури, зокрема бездротових мереж, мобільних пристроїв і технологій, сприяє змінам у сфері економічних відносин, їх інтеграції у всі підсистеми соціально-економічного життя суспільства.

Голова інформаційно-видавничого відділу Наукового товариства, студент 2-го курсу ФОАІС В. Лопуга розкрив питання еволюції грошей та його значення в умовах модернізації економіки. Аргументував, що паперові гроші – це поки єдиний спосіб, що забезпечує анонімність користувача. Будь-який онлайн-платіж можна ідентифікувати й дізнатися кінцевого користувача, а збереження конфіденційності – це важлива функція готівкових грошей, яка не дозволяє перейти всім розрахункам на електронну платформу. Враховуючи модернізацію електронних грошей, альтернативний шанс зберігати анонімність – перехід до криптовалют.

Активну участь в обговоренні брали активісти Наукового товариства КНТЕУ, студенти В. Румянцева, Є. Відякова (ФФБС), М. Кіров (ФТМ) та А. Коцек (ФМТП).

Під час проведення круглого столу відбулася презентація 8-го випуску журналу Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених "Vivat Academia", підготовленого на тематику «Економіка як диригент модернізації». З електронною версією журналу можна ознайомитися на офіційному сайті Наукового товариства КНТЕУ в рубриці «Онлайн журнал».

Круглий стіл пройшов у дискусійному форматі, кожна доповідь викликала жваве обговорення. Участь в засіданні брали студенти та аспіранти КНТЕУ.

15.05.2019
42265
1967
остання редакція 16.05.2019
Vega