logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

День науки в КНТЕУ: премією «Vivat, Sientia» відзначено найкращих

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті відсвяткували День науки. 16 травня 2019 року було відзначено флагманів наукової діяльності не тільки університету, а й України та визначено переможців премії «Vivat, Sientia».

Привітати КНТЕУ зі святом та нагородити переможців премії завітали почесні гості. Також на адресу КНТЕУ надійшов лист-вітання голови Ради проректорiв iз наукової роботи М. Ільченко.

Доктор економічних наук, професор, академік Національної академії наук України, голова Наглядової ради КНТЕУ, директор Інституту демографії та соціальних досліджень Національної академії наук України  Елла Марленівна Лібанова привітала присутніх: «Я не знаю, яке заняття може принести більше радості і щастя, ніж заняття наукою. Щиро вітаю з тим, що ви з молодого віку маєте змогу долучитися до цього дива. Нехай ваші відкриття приносять насолоду й задоволення, щоб ваші знання поважали в суспільстві».

До поздоровлень гості долучився й доктор економічних наук, професор, академік, віце-президент Національної академії наук України Сергій Іванович Пирожков. Він відкрив церемонію нагородження премії «Vivat, Sientia». Першу нагороду в номінації «За видатні наукові досягнення» отримав ректор - доктор економічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Анатолій Антонович Мазаракі.

"Вітаючи вас з Днем науки, - розпочав Анатолій Антонович, - варто нагадати: цьогоріч виповнюється 25 років з того часу, як наш навчальний заклад отримав статус університету. За ці роки він став університетом рейтинговим, знаним у світі і популярним серед молоді. Нині ми маємо видатні наукові результати. Дякую вам за наполегливу працю! Зі святом!».

Анатолій Антонович вручив почесні нагороди:

- у номінації «За вірність науці»:  

  • доктору економічних наук, професору, заслуженому діячу науки і техніки України, фундатору наукової школи з питань стратегічного економічного розвитку та фінансово-інвестиційного менеджменту Бланку Ігорю Олександровичу;
  • доктору сільськогосподарських наук, професору, заслуженому діячу науки та техніки України, засновнику наукової школи з питань розробки нових оздоровчих продуктів спеціального призначення Рудавській Ганні Богданівні;
  • кандидату юридичних наук, професору, відміннику освіти України, арбітру Морської арбітражної комісії при Торгово-промисловій палаті України Анцелевичу Герольду Олександровичу;

- у номінації «За наукове наповнення дисциплін» - кандидату юридичних наук, доценту, науковцю і політику, народному депутату, віце-прем’єр-міністру України, міністру зовнішньоекономічних зв’язків України Осиці Сергію Григоровичу.

Переможця в номінації «За фундаментальні наукові дослідження» оголосила перший проректор з науково-педагогічної роботи Наталія Володимирівна Притульська. Ним став заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, доктор економічних наук, професор Чугунов Ігор Якович, а в номінації «За популяризацію наукових результатів» заступник директора з наукової періодики Олюніна Світлана Леонідівна.

Проректор з міжнародних зв’язків Валерій Миколайович Сай вручив нагороду кращій у номінації «За інтеграцію науки у світовий освітянський простір»  професору Бойко Маргариті Григорівні.

Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій, доктор технічних наук, професор Наталія Володимирівна Притульська отримала почесну нагороду в номінації «Винахідник року». А доктор технічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Ніна Василівна Мережко - у номінації «За впровадження наукових результатів».

Відзначили цього дня і наукову молодь нашої Alma mater. Ректор Анатолій Антонович Мазаракі нагородив студентів та аспірантів:

- у номінації «За внесок у розвиток молодіжної науки» голову Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених – Юрія Баранюка;

   - у номінації «За наукові досягнення» нагороджені:

  • Лиса Катерина – студентка 1 курсу магістратури факультету фінансів та банківської справи;
  • Остапенко Наталія – студентка 3 курсу факультету міжнародної торгівлі та права;
  • Остапенко Марія студентка 1 курсу магістратури факультету економіки, менеджменту та психології;
  • Петрина Ірина студентка 1 курсу магістратури факультету обліку, аудиту та інформаційних систем;
  • Степаненко Михайло студент 3 курсу факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу;
  • Трунова Валерія студентка 2 курсу факультету торгівлі та маркетингу.                      

Нагрудним знаком «За наукові та освітні досягнення» нагороджено завідувача кафедри туризму та рекреації Ткаченко Тетяну Іванівну.

Грамоту Міністерства освіти і науки України отримали:

  • декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу  Ведмідь Надія Іванівна;
  • доцент кафедри міжнародних економічних відносин  Дугінець Ганна Володимирівна.

Подякою Міністерства освіти і науки України нагороджено:

  • професора кафедри економічної теорії та конкурентної політики Герасименко Анжеліку Григорівну;
  • професора кафедри психології  Корольчук Валентину Миколаївну;
  • заступника директора Харківського інституту фінансів КНТЕУ  Куделко Вікторію Едуардівну.

Подякою голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за сумлінну працю, вагомі досягнення у професійній діяльності та з нагоди Дня науки нагороджено:

  • професора кафедри технології і організації ресторанного господарства Гніцевич Вікторію Альбертівну;
  • професора кафедри фінансів Козарезенко Людмилу Володимирівну;
  • професора кафедри менеджменту Федулову Ірину Валентинівну;
  • доцента кафедри готельно-ресторанного бізнесу  Охріменко Аллу Григорівну; 
  • професора кафедри технології і організації ресторанного господарства  Юдіну Тетяну Іллівну.

Вчені звання професора присвоєно:

  • декану факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу доктору економічних наук – Ведмідь Надії Іванівні;
  • професору кафедри готельно-ресторанного бізнесу, доктору економічних наук – Босовській Мирославі Веліксівні.

Творча програма заходу створила піднесений настрій та динамічну атмосферу. Сучасні хіти та автентичні національні хореографічні композиції, опера та популярна музика – все це розмаїття творчості й таланту було привітанням науковцям університету!

Наука тяжка, але плідна! Scientia difficilis sed fructuosa!


16.05.2019
42265
3762
остання редакція 17.05.2019
Vega