logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Студенти КНТЕУ посіли перше місце в Міжнародній олімпіаді з програмування на Кубок Векуа серед економічних вузів

Загальна інформація

13-та Міжнародна олімпіада з програмування на Кубок академіка Іллі Несторовича Векуа, організаторами якої є Міністерство спорту і молодіжних справ Грузії, Асоціація підтримки програмування (Грузія), Сухумський державний університет у Тбілісі, Грузинський технічний університет, проходила цього року з 25 по 26 травня. Ця олімпіада проводиться за правилами студентської першості світу з програмування АСМ-ІСРС і є важливим етапом підготовки до першості світу українських студентів.

У зв’язку з високою складністю задач Кубку Векуа, до участі у ньому насамперед запрошуються учасники ІІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування і призери ІІІ, ІV етапів Всеукраїнських шкільних олімпіад з інформатики. Також участь у Кубку можуть брати ветерани АСМ-олімпіад, які вже закінчили навчання.

З метою розширення участі українських команд, починаючи з 2014 року, рішенням оргкомітету Кубку, чотири його майданчики створено в Україні, а саме:

  • у Вінницькому національному технічному університеті;
  • в Одеській національній академії харчових технологій;
  • в Ужгородському національному університеті;
  • у Харківському національному університеті радіоелектроніки.

Змагання Кубку Векуа складаються з двох турів – особистого і командного.

У командному турі представниками КНТЕУ на майданчику Вінницького національного технічного університеті була команда "Innocent", до якої входили три студенти ФОАІС: Чудік Михайло (10 група 3 курс), Гудименко Артем (6 група 2 курс) спеціальність 121 «Інженерія програмного забезпечення» та Савченко Микола (11 група 1 курс) спеціальність 125 «Кібербезпека». Тренер команди старший викладач кафедри програмної інженерії та кібербезпеки Жирова Тетяна Олександрівна.

За підсумками змагань наша команда посіла перше місце серед команд економічних університетів. Вітаємо хлопців з перемогою та бажаємо їм подальших успіхів!

26.05.2019
433884
2410
остання редакція 10.06.2019
Vega