logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

День працівників торгівлі в КНТЕУ

Загальна інформація

Вітання ректора КНТЕУ з Днем працівників торгівлі


У Київському національному торговельно-економічному університеті  25 липня 2019 року відбулися заходи з нагоди відзначення Дня працівників торгівлі, введеного у 1995 році указом Президента України.

Традиційно КНТЕУ запросив представників організацій торгівлі, професійних асоціацій виробників, постачальників, рітейлерів, освітян і науковців та багатьох інших.

Урочисту частину відкрив, ректор Київського національного торговельно-економічного університету, віце-президент Міжнародної торгово-промислової палати ІСС Ukraine Анатолій Антонович Мазаракі, який відзначив, що  торгівля як галузь економіки впливає на наповнення бюджету, розширення міжнародних зв’язків, формування якості життя громадян. "Торгівельні підприємства  визначають європейський профіль країни, сприяють поширенню досягнень науково прогресу; у галузі торгівлі задіяний кожен п’ятий працюючий". Він зазначив, що КНТЕУ, як лідер вищої економічної освіти країни, якісно виконує функцію з підготовки високопрофесійних кадрів для галузі, завжди знаходиться в авангарді обговорення сучасних трендів торгівлі, впровадження їх в освітній процес. Формування траєкторії підготовки сучасних фахівців для сфери торгівлі за участю роботодавців розвивається через практику партнерства з ними в розробці освітніх програм, навчальних планів, змісту дисциплін. Це дає підстави реалізувати стратегічну мету: КНТЕУ-університет 4.0. Ректор побажав здоров’я, успіхів і добробуту кожному працівнику галузі, процвітання країні.

З вітальним словом звернулась заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ковальова Олена Вікторівна, яка зачитала привітання від в.о. Міністра Трофімцевої Ольги Василівни та акцентувала увагу присутніх на тому, що вітчизняний ритейл швидше за інші країни засвоює та впроваджує досвід ефективного ведення торговельної діяльності, є завершальним етапом просування товарів до споживачів, який визначає успішність всіх зусиль.

Голова Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, вітаючи присутніх з професійним святом, наголосив, що сфера торгівлі є однією із ключових галузей у економіці, і той внесок, який робиться за рахунок торгівлі, є дуже значущим для зміцнення економіки держави. Він висловив переконання, що майбутнє України залежить від висококваліфікованих кадрів, яких, зокрема, випускає Київський національний торговельно-економічний університет.

З вітальним словом звернувся директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Фіоктістов Вадим Васильович та від імені КМДА, особисто мера міста Віталія Кличка, побажав розвитку, процвітання галузі, а працівникам сфери торгівлі добробуту та миру.

В.о. Голови Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації Снопков Сергій Петрович відзначив важливість галузі для добробуту громадян. Голова району нагородив почесними грамотами та подяками за сумлінну працю, професіоналізм, компетентність, відповідальне ставлення до обраної справи та з нагоди відзначення Дня працівників торгівлі працівників КНТЕУ: завідувача виробництва навчально-виробничого об’єднання Глущенко Оксану Михайлівну, директора навчально-виробничого центру КНТЕУ Ждан Вікторію Олександрівну, директора Центру бізнес-тренінгу  Кузьменко Оксану Сергіївну, доцента кафедри торговельного підприємництва та логістики Харсун Людмилу Григорівну.

Привітав колег генеральний секретар Українського національного комітету Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Михайлов Володимир Юрійович та наголосив на ключовій ролі Університету в питаннях підготовки кадрів для галузі торгівлі в Україні.

Президент Київської Торгово-промислової Палати Засульський Микола Васильович поздоровив усіх присутніх та відзначив важливість консолідації зусиль у питаннях розвитку та добробуті сфери торгівлі.

Перший проректор з науково-педагогічної роботи КНТЕУ  Притульська Наталія Володимирівна виступила модератором інформаційної панелі "Торгівля та університет – синергія взаємодії".

Було презентовано аспекти діяльності КНТЕУ як університету 4.0, відкритого до консолідації з бізнесом, зокрема у питаннях діджиталізації та глобалізаціїї, формування нових освітніх програм спільно з роботодавцями, обговорення актуальних проблем галузі, формування професійних кадрів, підвищення якості торговельного обслуговування та багато іншого.

Потенціал університету неосяжний, варто лишень заявити про свої наміри! 

В рамках інформаційної панелі виступили ініціатори та організатори інноваційних освітніх проектів для міленіалів, що були реалізовані на базі КНТЕУ впродовж останніх років:

Також у заході брали участь представники: Київської обласної державної адміністрації, громадської ради при Деснянській районній в м. Києві держадміністрації, Конотопської міської ради, Українського державного науково-дослідного інституту "Ресурс", Асоціації українських виробників "Морозиво і заморожені продукти", Української ПЕСТ Контроль Асоціації, ГС "Вівчарство та козівництво України", АКБ Індустріалбанк, ТОВ "Рітейл тренд" (ТМ "Фуршет"), ТОВ "Метро Кеш енд Керрі", ТОВ "АТБ-Маркет", ТОВ "СПОРТМАСТЕР-Україна", All Stars Sauce, American Crew, BNS Ukraine, учасники Консумерської Асамблеї України та інші партнери.

На адресу університету надійшли вітання:

Для гостей свята студенти університету підготували творчу програму, створивши святкову атмосферу. Ведучим заходу був Іван Жорноклей, а проникливими голосами та чуттєвими номерами всіх присутніх на урочистій частині вражали: Микола Попов, Ірина Протасова, Артур Бегджаян, Нікіта Пєхота, Аміна Джафарова.

До нових зустрічей!

25.07.2019
43220
4382
остання редакція 31.07.2019
433884