logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Поповнення ешелону офіцерів запасу: студенти КНТЕУ склали присягу на вірність українському народові

Загальна інформація

Два роки тому студенти КНТЕУ вирішили навчатися на військовій кафедрі, одягли форму та почали вивчати основи військової справи. А вже 17 серпня 2019 року вони продемонстрували навички з виконання стройових прийомів зі зброєю, бойових прийомів без зброї та зі зброєю, тактичних боїв за участю підрозділів механізованих військ, артилерії, піхоти, медичної допомоги та інших підрозділів та склали присягу на вірність українському народові й отримали офіцерське звання.

Випуск кафедри військової підготовки Національного університету оборони України імені Івана Черняховського розпочався з шикування солдатів та традиційного виконання гімну України. На святі була присутня велика кількість високоповажних гостей, серед них перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак, перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук, представники закладів вищої освіти Києва та інших регіонів, які привітали як керівництво та викладачів університету, так і студентів-випускників. 

Ще з давніх часів наші предки козаки відзначалися високою релігійністю і завжди перед кожним походом молилися своїм святим покровителям. Для нас, українців, дуже важливо дотримуватися своїх традицій, тому на святі поміж гостей був присутній священнослужитель Української православної церкви отець Петро, що благословив наших випускників на мирне та успішне майбутнє.

Після закінчення офіційної частини для присутніх гостей, батьків та рідних студенти університету продемонстрували виконання стройових прийомів зі зброєю (СКС карабіни та АК-74), виконання елементів рукопашного бою, виступ представників ТАЕКВОН-ДО з самозахисту, тактичні дії механізованого взводу, інженерних підрозділів, надання первинної медичної та психологічної допомоги та ще багато видовищних елементів.

Усі присутні отримали подарунок від випускників у вигляді флешмобу з синіми та жовтими прапорцями й українськими рушниками.

Після завершення заходу на обличчях кожного з батьків, друзів, керівників та командирів виднілась радісна усмішка від неймовірного видовища!  А очі сяяли від гордості за своїх дітей та майбутнє покоління нашої України!

Щиро вітаємо наших офіцерів! Бажаємо міцного здоров’я, успіхів та наснаги в починаннях!

17.08.2019
42265
2515
остання редакція 19.08.2019
Vega