logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Представники ФЕМП на засіданні міжвідомчої робочої групи з питань координації процесів імплементації та забезпечення моніторингу цілей сталого розвитку

Загальна інформація

У Клубі Кабінету Міністрів України 27 серпня 2019 року було проведено п’яте засідання Міжвідомчої робочої групи з питань координації процесів імплементації та забезпечення моніторингу Цілей Сталого Розвитку. До цього заходу долучились заступник завідувача кафедри менеджменту з наукової роботи, доктор економічних наук, професор П’ятницька Галина Тезіївна та студентки ФЕМП спеціальності "Публічне управління та адміністрування" Бойко Людмила і Перетятько Анна.

Засідання було присвячене підсумкам праці щодо досягнення Цілей Сталого Розвитку у справах економічного зростання України. Вступне слово традиційно було надане Кубову Степану Івановичу, Міністру економічного розвитку і торгівлі. Пан Міністр розповів, що саме було зроблено задля зрушень у роботі над ЦСР, які зусилля потрібні для більш ефективних результатів та яку велику користь цей процес приносить Україні. Степан Іванович зазначив, що засідання проходить у дуже символічний день - річниця з дня народження великого українського письменника та наукового діяча Івана Франка.

Лубрані Оснат, координатор системи ООН в Україні з гуманітарних питань, також долучилася до промови, подякувавши всім за плідну співпрацю та значні досягнення у ЦСР. Також слово мала представниця ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сільвандер, яка розповіла про роботу над ЦСР для дітей.

На засіданні була представлена презентація, що відображала прогрес України на шляху досягнення ЦСР 8 “Гідна праця та економічне зростання в Україні". Моніторинговий звіт представив статистику останніх декількох років, що відображала зростання ВВП України та зміни в частці експорту до країн СНГ та ЄС (зменшився та збільшився відповідно).

Також Інститут демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України спільно з Українським центром соціальних реформ та Представництвом Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) підготував першу національну тематичну доповідь “Цілі Сталого Розвитку для дітей України”. Презентація відображала статистику останніх років щодо чинників, які безпосередньо впливають на життя та розвиток дітей і молоді.

Моніторинговий звіт - це інструмент об'єктивної оцінки того, що зроблено і що належить зробити далі. "Цьогоріч у липні ми уже презентували інформацію щодо прогресу України на шляху досягнення цілі "Гідна праця та економічне зростання в Україні" на Політичному форумі високого рівня зі стійкого розвитку ООН. Продовженням нашої роботи буде звіт України, який відбудеться у 2020 році на засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку”, - наголосив Степан Кубів.

Пан Міністр подякував усім Організаціям ООН, які надали всебічну підтримку Мінекономрозвитку, Держстату й усім міністерствам та відомствам, які долучилися до роботи над Цілями сталого розвитку та підготовки Моніторингових звітів і до створення інформаційної платформи.

27.08.2019
42265
1565
остання редакція 25.09.2019
42265