logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Круглий стіл: «Політика відкритих дверей» та План дій України щодо членства в НАТО»

Загальна інформація

У KNUTE HUB 10 вересня 2019 року відбувся круглий стіл «Політика відкритих дверей» та План дій України щодо членства в НАТО».

Модератором заходу виступила д.ю.н., професор, завідувач кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ Л. М. Дешко. У вступному слові Людмила Миколаївна акцентувала увагу на Північноатлантичному Договорі, відповідно до статті 10 якого кожна європейська держава, котра здатна втілювати в життя принципи цього Договору та сприяти безпеці в Північноатлантичному регіоні, може бути запрошена до приєднання до НАТО. Також модератор наголосила на політиці відкритих дверей та форматі підготовки до вступу в НАТО – «Плані дій щодо членства», який є фактичним проявом цієї політики.

Буличева Н. А., к.ю.н., доцент, доцент кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ, виступила з доповіддю щодо впровадження Плану дій України щодо членства в НАТО з політичних та економічних питань, студенти 4 курсу спеціальності «Міжнародне право» – щодо питань оборони, ресурсів, безпеки та правових питань. Тема доповіді Михайловського В. І., к.ю.н., старшого викладача кафедри міжнародного публічного права, була присвячена досвіду країн, які вступали до Альянсу і впроваджували «План дій щодо членства». Подальшим крокам України з впровадження зазначеного Плану була присвячена доповідь Дерунець Н. О., к.ю.н., старшого викладача кафедри міжнародного публічного права. Участь у дискусіях взяли науково-педагогічні працівники, студенти та аспіранти КНТЕУ.

Захід відбувся на виконання Указу Президента України від 21 лютого 2017 р. № 43 «Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки», розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2018 р. № 109-р «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2018 рік», листа МОН України «Щодо виконання Указу Президента України і розпорядження Кабінету Міністрів України» від 22.03.2018 за №1/11-3085, наказу КНТЕУ від 9 січня 2019 р. № 6.

10.09.2019
42265
1049
остання редакція 10.09.2019
Vega