logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Вручення сертифікатів студентам ФРГТБ за результатами виробничої практики на базі закладів італійських партнерів

Загальна інформація

У рамках підписаної угоди про партнерство з організації навчання та виробничої практики між Київським національним торговельно-економічним університетом та Асоціацією UCMItaly за підтримки школи італійської кухні «SettimaLuna – In.Formazione» влітку цього року 67 студентів ФРГТБ проходили 3-місячну виробничу практику в готельних і ресторанних закладах Піденної Італії на курортах Пескічі, В’єсте, Роді-Гарганіко.

25 вересня 2019 року в КНТЕУ пройшла церемонія вручення студентам cертифікатів за результатами практики президентом Асоціації UCMItaly Паоло Брешиа. На врученні були присутні декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Ведмідь Надія, менеджер проєкту Герасименко Олена, викладачі та студенти факультету.

Отримані студентами сертифікати визнаються роботодавцями країн Європейського Союзу та мають 3 рівні. Відмітимо, що найвищий 3-й рівень надається студентам за результатими трирічного проходження виробничої практики. Значна частина наших студентів, проявивши високі професійні компетентності та знання італійської мови, отримали сертифікати другого та навіть третього рівня! Це Агапова Олександра, Беримець Вікторія, Хоменко Наталія, Куля Дарія, Коваленко Семен, Винокур Марія, Столяр Павло, Полосін Анатолій, Петрик Марія, а Ігор Булах – досяг найвищого рівня.

Сподіваємось, що отримані знання і навички студенти використовуватимуть у професійній діяльності, а сертифікати сприятимуть їх кар’єрному становленню та зростанню!

Враження студентів:

Дарія Куля, 4 курс 4 група, спеціалізація «Готельний і ресторанний менеджмент»
Виробничу практику в Італії вважаю дуже успішною. Робота хоч і не досить легка, але завдяки гарному підходу результати ми отримали чудові. Люди, яких я зустріла, дуже доброзичливі, чуйні і завжди приходили на допомогу. Практика в Італії дала мені дуже багато, а особливо – досвід, який я зможу завжди використовувати в подальшій роботі. 
Я вважаю, що кожен, хто прагне бути професіоналом у сфері гостинності, повинен взяти участь у проходженні подібної практики, адже отриманий досвід стане в пригоді протягом всього життя.  Дуже хотілося б повернутися сюди і наступного року!

Анастасія Віленчиц, 3 курс 11 група, спеціальність «Готельно-ресторанна справа»
Цього року мені пощастило взяти участь у чудовому проєкті, організованому нашим університетом. Я потрапила на виробничу практику в Італію і як наслідок отримала безцінний досвід роботи і самостійного життя. Ці 3 місяці були досить важкі, але зараз я відчуваю тільки позитивні емоції та бажання повернутися знову. Вдячна університету за розширення для студентів можливостей отримання знань, вмінь, навичок, розуміння життя та натхнення!

Олександра Агапова, 3 курс 9 група, спеціалізація «Ресторанні технології»
Італія – дитяча мрія, про яку я трохи призабула. Але, якби сказали мені кілька років тому, що я буду жити на березі Адріатичного моря в Італії, розмовляти італійською – я б лише посміялась.
Але зараз це – реальність, це моє життя, хоч і лише три місяці …
Ці три місяці, змінили дуже багато. Я познайомилася з чудовими людьми, дізналася тонкощі італійської кухні, сімейні секрети. Я сама змінилася, я вперше в житті зрозуміла, що значить полюбити когось.
Італія допомогла мені поглянути на світ з іншого боку.
Зараз в Україні я вже маю спогади про чудесні вечори, про ночі біля моря, про робочі дні в «Андромеді», коли від втоми ми з хлопцями на останніх силах жартували один над одним.
Італія назавжди залишиться в моєму серці. Я знаю, що приїхала сюди не востаннє, адже це тільки початок. Тільки маленька частинка цієї чудової країни збагнена мною, далі більше…

Юлія Моторна, 4 курс 4 група, спеціалізація «Готельний і ресторанний менеджмент»
Живучи у великому місті ми часто забуваємо про справжні цінності. У гонитві за нав’язливими цілями і бажаннями все встигнути, ми не помічаємо головного. За час перебування в Італії, я навчилася насолоджуватися цим моментом. Моментом, коли заходячи в море і відчуваючи його приємні дотики, ти думаєш – це і є справжнє щастя. Коли лежиш вночі, дивишся на зоряне небо і розповідаєш, як в дитинстві мріяла подорожувати як Маленький Принц за зірками і ловиш себе на думці, що я дійсно щаслива. Sono felice як сказали б італійці. Коли дивишся, як чоловік ласкаво цілує свою дружину в щічку, а вона закриває очі ніби це вперше, хоча вони в шлюбі вже більше 30 років, починаєш вірити що любов на все життя дійсно існує…
І в такі моменти хочеться жити вічно, хочеться молитися, щоб це почуття щастя горіло маленьким теплим вогником всередині безперервно. За 3 місяці, проведені в цьому прекрасному місці, я зрозуміла що таке справжня дружба, що є ті, хто підтримає у важку хвилину і хто щиро переживає. Повірила в справжню любов і відданість. Зрозуміла, що своє щастя створюємо тільки ми самі, головне в нього вірити!

25.09.2019
43220
2495
остання редакція 30.09.2019
Vega