logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

У КНТЕУ відзначили День юриста - 2019

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті (КНТЕУ) 10 жовтня 2019 року відбулися урочистості з нагоди професійного свята - Дня юриста!

Повагу захисникам Феміди в Україні виказують з 1997 року. А день для свята був обраний не випадково, адже вважається, що саме 8 жовтня 1016 року Київський князь Ярослав Мудрий ухвалив перший звід законів «Руська правда». День юриста присвячений тим, хто своїм словом і ділом стверджують недоторканість конституційних прав і свобод громадян, непорушність законів.

На урочистості завітали почесні гості - партнери та друзі університету, провідні вітчизняні та іноземні науковці, знані практики, представники університетів Європи (Краківського економічного університету, Університету ім. Казимира Великого (Польща), Університету Мессінни (Італія), Університету Гренобль Альпи (Франція), Університету Центрального Ланкаширу (Велика Британія).

Урочисте відзначення Дня юриста в КНТЕУ відкрив ректор Анатолій Антонович Мазаракі, який привітав усіх присутніх та зауважив: "Приємно усвідомлювати, що у стінах університету якраз цими днями триває наукова дискусія щодо подальшого вдосконалення права, як міжнародного, так і національного. А звертаючись до молоді, студентів та аспірантів, хочу сказати, - у вас гарне майбутнє - навчайтеся, працюйте, ставайте професіоналами! Зі святом!". Також ректор нагородив найкращих студентів-правознавців факультету міжнародної торгівлі та права почесними грамотами.

Із привітальним словом виступив декан факультету міжнародної торгівлі та права Петро Миколайович Пальчук, який наголосив,  що професія юриста - це, насамперед, величезний рівень відповідальності, адже в руках фахівця долі людей, підприємств і навіть держав.

Завідувач відділу Головного управління з питань конституційної реформи Офісу Президента України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Сергій Болеславович Чехович зачитав привітання Президента України Володимира Зеленського з нагоди Дня юриста та побажав студентам стати гідними представниками юридичної професії.

Шалені емоції, драйв та порцію гарного настрою подарували присутнім студенти-правознавці ФМТП своїми творчими виступами. Темою концертної програми стала історія Стародавнього Риму, і не дивно, адже саме там відбулося зародження юриспруденції.

Дякуємо шанованим викладачам, гостям, партнерам, які завітали на урочистості. 

Студентам – майбутнім фахівцям юриспруденції бажаємо гучних перемог на ниві закону й права!

10.10.2019
42265
3349
остання редакція 10.10.2019
Vega