logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Магістри КНТЕУ в тренді наукових досліджень в екології

Загальна інформація

У Комітеті з питань екологічної політики та природокористування 8 жовтня 2019 року під головуванням народного депутата Олега Бондаренка відбулось засідання круглого столу на тему «Реформування екологічного менеджменту та визначення напрямів розвитку наукових досліджень». Магістри освітньої програми «Товарознавство та комерційна логістика» під керівництвом професора кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Сидоренко Олени Володимирівни підготували доповідь та презентацію на тему «Формування критеріїв безпечності водних біоресурсів».

У засіданні круглого столу взяли участь народні депутати України, науковці Інституту гідробіології НАН України, Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, НДУ «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» (УКРНДІЕП), Інституту морської біології НАН України, ННЦ «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини» НААН України, Національного університету біоресурсів і природокористування МОН України, НДУ «Український науковий центр екології моря» (УКРНЦЕМ), Інституту зоології ім. І. Шмальгаузена НАН України, Інституту рибного господарства НААН України, Інституту водних проблем і меліорації НААН України та Київського національного торговельно-економічного університету.

До заходу долучилися представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, а також представники громадських організацій.

У своїх виступах учасники круглого столу звернули увагу на те, що наразі відбувається перехід від адміністративно-територіального до басейнового управління водними ресурсами, тож управління водними біоресурсами має бути також інтегрованим.

Науковці зосередили увагу на тому, що саме визначення переліку пріоритетних заходів щодо покращення екологічного стану водних екосистем України та шляхів їх реалізації стане гарантуванням успішності.

Крім того, відмітили, що формування комплексу критеріїв екологічної безпеки має бути запорукою безпеки держави.

Учасники круглого столу дійшли висновку, що для подолання існуючих проблем, українські виробники у сфері аквакультури та уряд мають взяти до уваги успішний досвід країн Європи. Також було внесено пропозицію щодо можливої участі в доопрацюванні та розширенні законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони водних біоресурсів та середовища їх існування.

08.10.2019
43220
1633
остання редакція 17.10.2019
Vega