logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Міжнародна акредитація СІМА навчальних програм «Облік і оподаткування в міжнародному бізнесі» та «Облік і податковий консалтинг»

Загальна інформація

У вересні 2019 року програма підготовки освітнього ступеня «магістр» спеціалізації «Облік і оподаткування в міжнародному бізнесі» та «Облік і податковий консалтинг» Київського національного торговельно-економічного університету були акредитовані Привілейованим інститутом управлінських бухгалтерів Великобританії CIMA (Chartered Institute of Management Accountants).

Отримання акредитації СІМА підтверджує високу якість наповнення програм навчання та декларує позицію КНТЕУ– гармонізацію програм навчання з вимогами найкращих світових практик підготовки фінансових спеціалістів. Фінансова кваліфікація СІМА – це одна з найбільш престижних професійних кваліфікацій на міжнародному рівні.

Партнерство Київського національного торговельно-економічного університету та СІМА дозволить випускникам спеціалізацій «Облік і оподаткування в міжнародному бізнесі» та «Облік і податковий консалтинг» полегшити процедуру отримання кваліфікації СІМА в майбутньому, оскільки іспити СІМА будуть зараховані при умові успішного завершення навчання в КНТЕУ.

Зараховано буде іспити СІМА з таких модулів:

  • Сертифікаційний рівень СІМА:
    ВА1 Основи бізнес-економіки
    ВА2 Основи управлінського обліку
    ВА3 Основи фінансового обліку
    ВА4 Основи етики, корпоративного управління та бізнес-права
  • Професійна кваліфікація СІМА – Операційний рівень:
     Управління фінансами у цифровому світі
    Р1 Управлінський облік
    F1 Фінансова звітність
  • Професійна кваліфікація СІМА – Управлінський рівень:
    Е2 Управління продуктивністю
    Р2 Передовий управлінський облік
    F2 Передова фінансова звітність

Звільнення від певних іспитів СІМА надає студентам перевагу щодо можливості отримання міжнародної сертифікації в значно коротші строки.

Для отримання міжнародного СІМА диплома з управлінського обліку, який визнається в будь-якій країні світу, випускники магістратури спеціалізацій «Облік і оподаткування в міжнародному бізнесі» та «Облік і податковий консалтинг» в КНТЕУ повинні будуть здати лише один іспит (зовнішнє тестування) кейс-стаді управлінського рівня (ситуаційна задача). Це значно акселеруватиме кар’єрний розвиток випускників, підсилюватиме конкурентні переваги на ринку праці, адже молоді фахівці володітимуть знаннями та навиками, що відповідають світовим стандартам та затребувані у вітчизняному й міжнародному бізнесі.

УМОВИ ОТРИМАННЯ ДИПЛОМА СІМА:

  • Виконання освітніх програм «Облік і оподаткування в міжнародному бізнесі» та «Облік і податковий консалтинг» в КНТЕУ
  • Реєстрація в СІМА
  • Здача одного зовнішнього іспиту

01.10.2019
42265
3761
остання редакція 08.11.2019
42265