logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

День юриста в КНТЕУ

Загальна інформація

8-11 жовтня 2013 року в рамках заходів, присвячених святкуванню Дня юриста, членами юридичної клініки «Центр правового захисту» КНТЕУ було проведено зустрічі-лекції на теми: «Юрист. Професія за покликанням», «Роль юриста в житті суспільства», «Видатні юристи України» зі студентами-правниками першого та другого курсів ФЕМП Київського національного торговельно-економічного університету.

Організаторами лекцій були: завідувач кафедри комерційного права, д.ю.н., проф. Гуржій Т.О., юридична клініка КНТЕУ. 

Лекції провели: студентський координатор юридичної клініки КНТЕУ Боровиченко Ю., а також члени юридичної клініки КНТЕУ Клименко В., Бабаджанян М., Лукашова О. під керівництвом заступника начальника юридичної клініки «Центр правового захисту», к.ю.н., доцента кафедри комерційного права Рудник Т.В.

Метою зустрічей було висвітлення особливостей професії юриста, її історичного розвитку та значення в житті суспільства; принципів, яких має дотримуватися юрист у своїй діяльності та особистих якостей, якими він має володіти; ознайомлення студентів з інформацією про діяльність видатних українських діячів у сфері юриспруденції. 

Також членами юридичної клініки КНТЕУ було підготовлено та поширено серед викладачів і студентів університету інформаційні листи, у яких висвітлюється інформація про День юриста, видатних юристів України, професійні свята всіх тих, хто пов’язав своє життя з Фемідою і цікаві факти зі сфери юриспруденції та історії права.

11 жовтня 2013 року в актовій залі університету відбулося урочисте святкування професійного свята «День юриста». Юристів, викладачів та студентів привітала перший проректор з науково-педагогічної роботи Притульська Наталія Володимирівна, завідувач кафедри правознавства Крегул Юрій Іванович та завідувач кафедри комерційного права Гуржій Тарас Олександрович. Привітали колектив студентів та викладачів і наші гості: доктор юридичних наук, доцент юридичного факультету КНЕУ ім. В. Гетьмана Печуляк Віталій Петрович та головний консультант управління реформування правоохоронних органів і органів юстиції Адміністрації  Президента України Усенко Роман Анатолійович.

Урочистості завершились святковим концертом, який підготували студенти-першокурсники та Правничий клуб КНТЕУ.

11.10.2013
Vita
5884
остання редакція 11.10.2013
23