logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Студенти КНТЕУ – SMART споживачі

Загальна інформація

Майстер-клас «Бути SMART споживачем» 19 листопада 2019 року відбувся за участю студентів, аспірантів, викладачів КНТЕУ, активістів Всеукраїнського руху «Молодь за права споживачів» та представників Української ради бізнесу у рамках проведення «GLOBAL TRADE DAYs».

"У Вас, студенти, сьогодні унікальна можливість запитати про реформи торгівлі, зовнішньо-економічної діяльності, які очікують нас з 2020 року, у професіоналів, хто ці реформи консультував у робочих групах та профільних комітетах влади, - звернулася до студентів перший проректор КНТЕУ, віцепрезидент Федерації захисту прав споживачів «Пульс» Наталія Притульська. - Візьміть із сьогоднішньої зустрічі максимум".

Зустріч пройшла в режимі майстер-класу саме тому, що реальну оцінку тінізації в економіці в Україні та напрацьованих інструментів детінізації запропонували представники реального сектору ринку. Софія Арасланова, генеральний директор асоціації «Українські імпортери побутової електроніки» розповіла студентам  про запроваджені новими законами електронні чеки та новий інструмент - кешбек для споживача: " Лояльність споживача – це реальна конкурентна перевага білих імпортерів та продавців, а КНТЕУ завжди був нашим однодумцем, формуючи фарватер змін у захисті прав споживача, тому нам важливо почути від Вас коментарі до нововведень", - зауважила Софія Арасланова.

Майстер-клас продовжився показом презентації сайту SMART споживач, який веде просвітницьку роботу серед споживачів, що відстоюють свої права на якісні товари та послуги. Саме за допомогою цього сайту викладач кафедри торговельного підприємництва та логістики, аспірантка КНТЕУ Ольга Фреюк  запросила студентів перейти в Е-кабінет ДФС та перевірити чеки, які студенти завчасно принесли на майстер-клас.

Створена в партнерстві з МЕРТ України платформа «SMART споживач» допоможе моніторити ситуацію із захистом прав споживачів, комунікувати з експертами щодо видачі-невидачі фіскальних чеків та аналізувати застосування системи «кешбек».

Студентська аудиторія жваво відгукнулася на пропозицію перевірки фіскальних чеків та отримання компенсації за порушення прав споживача. А серед пропозицій від учасників майстер-класу був заклик до профільного міністерства створити мобільний додаток з перевірки чеків на фіскалзіацію. Майстер-клас у КНТЕУ показав, що з кожним днем свідомих SMART споживачів у суспільстві стає дедалі більше!

19.11.2019
43220
6060
остання редакція 21.11.2019
433884