logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Навчальні майстер-класи майстрів світового рівня Девіда Мішеля Мізона та Кнуда-Еріка Ларсена

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті та у навчально-тренінговому центрі  КНТЕУ RestArtKitchen протягом 19-21 листопада 2019 року відбулись навчальні майстер-класи від майстрів світового рівня з кулінарного та пекарського мистецтва Девіда Мішеля Мізона (Великобританія) та Кнуда-Еріка Ларсена (Данія).

Девід Мішель Мізон - кваліфікований спеціаліст з пекарських технологій незалежний консультант з Великобританії FRSPH Cert.Ed. (South Bank University, London and the University of Huddersfield) (Science, Baking Technology), всесвітньовідомий майстер пекарського і кондитерського мистецтва, член Worshipful Company of Bakers (Почесної Гільдії Пекарів), член Міжнародного Richemont Club, почесний професор Університету Gwangju, Південна Корея (2016), співробітник Королівського товариства з охорони громадського здоров'я, керівник Британської команди юніорів пекарів, капітан та наставник національної професійної пекарської команди Великобританії (стаж 7 років). Голова журі Міжнародного фестивалю пекарського мистецтва du Pain (2017, 2018, 2019), член журі міжнародних змагань з кондитерського і пекарського мистецтва. Директор компанії «Traine2bake Ltd», бізнес-консультант з розробки хлібобулочних виробів для пекарень. Засновник нових пекарських концепцій підприємств пекарського бізнесу у Великобританії та інших країнах світу за франшизою.

Девід Мішель Мізон презентував класичні технології Різдвяної європейської випічки, яку традиційно готують під час різдвяних свят у родинах та в ресторанах Великобританії, Німеччини, Італії тощо - Традиційна Різдвяна європейська випічка! Він ознайомив студентів із класичними технологіями європейської Різдвяної випічки:

  • Christmas Pudding & Brandy Sauce – 17th Century British, originally comprising 13 ingredients representing Christ& the 12 Apostles, made on the 25th Sunday after Trinity, known in the UK as ‘Stir up Sunday’.
  • Mince Pies with Crumble Topping – 17th Century British.
  • Stollen/ Штолен (A variation using spelt flour) – 15th Century German, Saxony.
  • Chocolate Yule Log – Believed to be of Pagan origin and has come to symbolize the battle between good and evil during the Christmas feast.
  • Christmas Panettone Bread & Butter Pudding – 18th Century British Pudding, made with Italian Panettone which dates back to the Roman Empire.
  • Christmas Spiced Apple Crumble – British origin that became popular during WW2 food rationing.
  • Black Forest Gateau – Schwarzwälder Kirschtorte originated in Germany and has become a popular alternative to Christmas Pudding in many UK restaurants.

Студенти денної і заочної форми навчання КНТЕУ та Житомирського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ взяли участь у навчальних майстер класах. Під час майстер-класів учасники отримали можливість підвищити рівень професійних навичок та ознайомитись із традиційними технологіями класичної Різдвяної європейської випічки, яку традиційно готують під час різдвяних свят у родинах та в ресторанах Великобританії, Німеччини, Італії тощо.

Кнуд Ерік Ларсен - відомий данський шеф-кухар KM Scandinavia, викладач кулінарії Worlds Gastronomy Institute North European, член клубу шеф-кухарів Великобританії. Директор AREGALA Данія 2015. Володар Почесної медалі пошани AREGALA 2015. Майстер-шеф з кулінарного мистецтва у Гастрономічній Академії Норвегії  1998 - 2001.

Переможець багатьох міжнародних кулінарних змагань :

  • Global Chefs Alliance 2014.
  • Medalla Al Merito Gastronomico ACOGA Santiago De Cali 2013.
  • Master Chef La Medalla D`oro y Diplomas Cordon Blue Brasilena De Federazione Italiena Couchi 2013.
  • Federacion de Asociacion de Republica de Culinarios de Cuba Medalla y diploma 2010.
  • Asoprocuve Honor Al Merito Honor Medalla Venezuela 2011.
  • Chaine des Rottisseurs Madela and Diplom 2010 - 2012.
  • Medalla al Merito Culinaria de Cuba Medalla y Diploma 2009.
  • FCCE Federation Cusinier Exclusive of Europe medalla and Diploma 2009.
  • Vatel Club luxembourg Diplom 2007.
  • Euro Touque Diplom 2004.
  • Cordon Bleu Saint Esprit, medala and diplom 1986.

Член Асоціації шеф-кухарів Норвегії, Всесвітньої асоціації шеф-кухарів WACS з 1989 р. Міжнародний суддя кулінарних змагань, автор 7 книг та більше 90 статей з кулінарного мистецтва, член Датської Гільдії фуд письменників (Danish Food writers Guild 2002). член журі міжнародних змагань з кулінарії.

Кнуд Ерік Арсен Кнуд Ерік Ларсен презентував традиційні та нові ідеї Скандинавського Різдвяного меню родинного обіду - Christmas Scandinavian family dinners' menu ideas. Він навчив студентів готувати такі страви традиційного Скандинавського Різдвяного меню родинного обіду:

  1. Смажене рибне філе з данським домашнім ремуладом і темним хлібом.
  2. Тушкована свиняча щековина з пивом і сливовим оцтом.
  3. Лосось, запечений з цибулею-пореєм, картоплею та фенхелем.
  4. Качині ніжки з картопляним пюре і салатом з гарячої червоної капусти.
  5. Нордичний салат із фенхелем, яблуком та датською ковбаскою.
  6. Смаженина зі свинини з червоною капустою, картоплею з цукровою обсмаженою картоплею та соусом.
  7.  Сендвіч із свинячих реберець з маринованими огірками та буряковими чіпсами.
  8. Гравадський лосось із соусом з лисичок, кремом фрейч на солодовому хлібі.
  9.  Рисовий чізкейк a la mande з мигдальним лікером і вишневим желе.
  10.  Рис a la mande з гарячим вишневим соусом.

Щиро дякуємо шефу Кнуду-Еріку Ларсену і Девіду Мішелю Мізону за цікаві майстер-класи та значний внесок у професійний розвиток наших студентів!

21.11.2019
42265
4243
остання редакція 22.11.2019
42265