logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

«Конкурентоспроможний туристичний сектор України – шлях вперед»: викладачі КНТЕУ на стратегічному форумі від ЄБРР

Загальна інформація

За ініціативою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та за інформаційної підтримки Національної туристичної організації України (НТО України) 26 листопада 2019 року у м. Києві відбувся стратегічний форум «Конкурентоспроможний туристичний сектор України – шлях вперед».

У роботі форуму взяли участь представники факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу – завідувач кафедри туризму та рекреації Т.І. Ткаченко та доцент кафедри Ю.Б. Забалдіна, а також директор Науково-технічного центру з сертифікації продукції, послуг та систем якості КНТЕУ – Л. А. Мещерських, які залучалися як експерти від України до формування висновків з окремих питань проєкту. За роботою форуму мали можливість стежити всі зацікавлені представники ФРГТБ за допомогою онлайн трансляції.

На форумі презентовано результати аналітичного дослідження розвитку туристичного сектору України та проєкт стратегічного документа – «Дорожня карта розвитку сфери туризму в Україні». Проєкт фінансується ЄС у рамках ініціативи EU4Business та підтримується ЄБРР в рамках Європейського тижня підприємництва.

Форум відкрили: Маріна Петров, заступник директора ЄБРР в Україні, та Сімоне Раудіно, координатор сектору «Економіка, торгівля та міжнародне співробітництво» представництва Європейського Союзу в Україні - які підкреслили важливість події та значимість туризму для національної економіки.

Результати дослідження «Дорожня карта розвитку сектору туризму в Україні» презентували керівники проєкту: директор консалтингової компанії «Hotel and Destination Consulting» (Хорватія) Зоран Казум та менеджер, аналітик Йожеф Бранко.

Основні питання дискусійної платформи:

  • реорганізація системи державного управління в секторі туризму (національний та регіональний рівень);
  • правова база і способи та інструменти регулювання у сфері туризму;
  • фінансування сектору туризму;
  • міжнародний маркетинг національного туристичного продукту.

У роботі форуму взяли також участь: Дмитро Нальотов – депутат ВР України, Артем Біденко – заступник міністра Міністерства інформаційної політики України, Оксана Сердюк – директор департаменту туризму та курортів Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Олег Федулін – представник від ЄБРР в Україні, Іван Ліптуга – президент НТО України.

На трьох дискусійних платформах обговорювалися питання:

  • стан та перспективи розвитку транспортної інфраструктури: Сергій Фоменко («МАУ»), Олександр Альба («SkyUp»), Олександр Красноштан («Українська залізниця»), Олексій Гусєв («Іnflot Cruises»), Євген Трескунов (ТОВ «Авіаплан», радник ЄБРР/МФК з проєкту RADI);
  • проблеми подальшого розроблення та просування національного туристичного продукту в пріоритетних сегментах ринку туристичних послуг для України: тури вихідного дня, бізнес&MICE, еко туризм, гастро&винний туризм, екскурсійний туризм, екстремальний туризм, а також сегмент індустрії гостинності;
  • роль організацій з управління дестинаціями (DMO) в розвитку регіонів, міст та туристичних дестинації; брендинг та маркетинг територій; управління якістю дестинації, зокрема, стандартизації та сертифікації послуг; розвиток людських ресурсів, створення робочих місць та виховання культури гостинності.

У роботі форуму взяли участь представники факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу – завідувач кафедри туризму та рекреації Т.І. Ткаченко та доцент кафедри Ю.Б. Забалдіна, а також директор Науково-технічного центру з сертифікації продукції, послуг та систем якості КНТЕУ – Л. А. Мещерських, які залучалися як експерти від України до формування висновків з окремих питань проєкту. За роботою форуму мали можливість стежити всі зацікавлені представники ФРГТБ за допомогою онлайн трансляції.

Інформацію підготувала: зав. кафедри туризму та рекреації Ткаченко Т. І.

26.11.2019
42265
3530
остання редакція 11.12.2019
42265