logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Традиційні та нові можливості співпраці з вишами Франції

Загальна інформація

Наприкінці листопада 2019 року відбувся короткий, але плідний візит ректора КНТЕУ А. А. Мазаракі, якого супроводжував проректор В. М. Сай, до давніх партнерів – закладів вищої освіти Франції. У Нанті в одній з провідних бізнес-шкіл західної Європи «Audencia» разом з її генеральним директором Крістофом Жерменом було підписано два документи на наступні 5 років: «Меморандум про взаєморозуміння» та «Угоду про обмін та подвійне дипломування».

У цих документах йдеться насамперед про розширення можливостей подвійного дипломування не тільки на бакалаврському, але й на магістерському рівнях, також це стосується обміну викладачами обох вишів. Таке розширення стало можливим після успішного співробітництва протягом 5 минулих років. От і зараз ректор зустрівся з нашими студентами, які успішно навчаються в цій шанованій бізнес-школі, яка акредитована всіма трьома провідними агентствами MBA: «EQUIS», «AACSB», «AMBA». До речі, зараз на семестровому навчанні в КНТЕУ на англомовних магістерських програмах навчається троє представників бізнес-школи «Audencia».

У процесі перемовин представники обох установ домовилися йти далі подвійного дипломування і проявили інтерес до розробки спільного проєкту в рамках ERASMUS+ KA2 Capacity Building for Youth, зокрема щодо якості та безпеки продуктів харчування.

В Університеті Гренобль Альпи йшлося про оновлення програми і підписання відповідної угоди щодо програми дистанційного навчання та подвійного дипломування на освітньому рівні «бакалавр». У процесі дискусії було парафовано відповідну угоду, яка буде підписана найближчим часом. Головну увагу було приділено узгодженню нових магістерських програм за двома спеціальностями: «Управління людськими ресурсами економічними змінами на підприємстві» та «Управління організаціями в процесі зовнішньоекономічної діяльності». Як перша, так і друга програми, залежно від рівня володіння французькою та англійською мовами, будуть реалізуватися на дистанційній та очно-дистанційній основі.

02.12.2019
42265
5065
остання редакція 10.12.2019
42265