logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Практикум з гештальт-терапії від Центру педагогічних та психологічних досліджень КНТЕУ

Загальна інформація

Центр педагогічних та психологічних досліджень Київського національного торговельно-економічного університету 5 грудня 2019 року  завершив проведення програми соціально-психологічного тренінгу «Практикум з гештальт-терапії» для двох груп, участь у якому взяли студенти ФЕМП із 2 та 3 курсів, наші майбутні психологи. Тренінг складався з 12 занять, загальною тривалістю у 24 години на кожну групу.

Як зазначає автор та ведуча, практичний психолог Центру, Наталя Якименко: «Завершується 2019 рік. Прийшов час «закривати» гештальт. Цей відомий термін нині використовують навіть ті, хто не має стосунку до психології. Що ж це означає, «закривати» гештальт? На це запитання ми спільно шукали відповідь на тренінгу. Наш дитячий чи просто попередній досвід суттєво впливає на наше життя. Ми помічаємо вплив минулого на почуття, уміння бути в контакті з іншими людьми, вміння будувати стосунки, прагнення і досягнення в житті.

Що ж робити, коли вплив настільки сильний? Чим та як допомогти собі теперішньому? Як мінімізувати вплив попереднього, часто негативного досвіду, як навчитися ЕФЕКТИВНО та ЯКІСНО жити власне життя?

Для вирішенні цих життєво-важливих питань існує філософія гештальт-підходу, яку ми і вивчали під час тренінгу. Важливі принципи гештальт-терапії: «Я і ТИ», «ТУТ і ЗАРАЗ», «теорія парадоксальних змін», «теорія особистості», «усвідомлення», «цінність почуттів», «контакт» та багато іншого.

Частиною завершення програми є зворотній зв'язок учасників: «Наше життя змінилось на краще», «У моєму житті з'явилося більше фарб», «Розумію, що я – не один, і від цього мені легше» та ін.

Студенти-учасники задоволені участю в програмі та висловлюють побажання щодо продовження співпраці, а це означає, що наступним зустрічам бути!

Центр Педагогічних та психологічних досліджень КНТЕУ запрошує студентів до участі у соціально-психологічних тренінгах.

05.12.2019
42265
4982
остання редакція 18.12.2019
Vega