logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Всеукраїнський круглий стіл: «Система захисних заходів у торговій політиці ЄС»

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті 11 березня 2020 року в рамках ХІІ Консумерського фестивалю «Час діяти!» відбувся всеукраїнський круглий стіл на тему «Система захисних заходів у торговій політиці ЄС». Модераторами заходу виступили д.ю.н., професор, завідувач кафедр міжнародного публічного права Дешко Людмила Миколаївна, к.ю.н., старший викладач кафедри міжнародного публічного права Михайловський Віктор Ігорович. Участь у заході взяли викладачі, аспіранти, студенти.

Л.М. Дешко акцентувала на чотирнадцятому огляді торговельної політики Європейського Союзу, що проходив 18 та 20 лютого 2020 р. у СОТ, спільній політиці щодо захисту прав споживачів у ЄС, несправедливій конкуренції, антидемпінгових та компенсуючих заходах, спеціальних захисних заходах. Увагу учасників круглого столу було сфокусовано на «іноземних торгових бар'єрах».

Під час круглого столу учасники дискутували щодо питань досягнень ЄС у сфері сільського господарства (скасування експортних субсидій, відміна квотування виробництва цукру тощо), високих ставок ввізних мит на сільськогосподарську продукцію, використання неадвалорних та інших видів ставок ввізних мит, а також високого рівня внутрішньої підтримки сільського господарства, адміністрування тарифних квот, процедур застосування ЄС санітарних та фітосанітарних заходів (зокрема щодо їх наукового обґрунтування, відповідності міжнародним стандартам, врахування поглядів третіх країн), заходів технічного регулювання ЄС. Було акцентовано на двосторонніх угодах про взаємне визнання стандартів, які ЄС уклав з Австралією, Канадою, Ізраїлем, Японією, США та іншими країнами.

Жваві дискусії викликали питання застосування захисного заходу щодо сталевої продукції та його відповідності вимогам СОТ, особливостей розрахунку розміру антидемпінгових та захисних мит.

11.03.2020
42265
4709
остання редакція 13.03.2020
42265