logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відкриття ХІІ Консумерського фестивалю

Загальна інформація

До Всесвітнього дня прав споживачів у Київському національному торговельно-економічному університеті стартував XІІ Консумерський фестиваль «Час діяти!». Девіз цьогорічного фестивалю «The Sustainable Consumer». Стале споживання – сталий споживач».

Перший проректор з науково-педагогічної роботи Наталія Володимирівна Притульська відкриваючи фестиваль, наголосила, що кожен повинен знати свої права, закріплені Законом України «Про захист прав споживачів», навчитися їх відстоювати та популяризувати знання серед рідних і друзів. Також вона запросила усіх охочих приєднатися до Всеукраїнського руху «Молодь за права споживачів».

На відкритті фестивалю була представлена інформаційна панель «Український споживач – Європейський споживач», ініційована викладачами кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Мотузкою Ю.М., Бабій О.В. та Котовою М.В. – заступником декана ФТМ з навчально-методичної та наукової роботи.

У рамках фестивалю відбувся квест «Обирай – думаючи! Споживай – дбаючи!», організований викладачами Микитенко Л.А. і Коренюк О.О. та студентами кафедри міжнародного, приватного та комерційного права ФМТП. Метою квесту стало сприяння формуванню культури споживання на засадах сталості, що передбачає: підвищення рівня обізнаності студентів стосовно якісних та екологічних аспектів споживання; раціонального використання ресурсів у побуті. Студенти з цікавістю та завзято вирішували інтерактивні завдання щодо раціонального використання природних ресурсів; охорони навколишнього середовища; енергоефективності; екологічного маркування; економії ресурсів та коштів; відповідального управління відходами.

Викладачі кафедри банківської справи ФФО Нетребчук Л. О., Аванесова І. А., Степаник А. О. разом із завідувачем кафедри Шульгою Н. П. та студентами представили роботу консультаційного центру з фінансових послуг, фахівці якого можуть запропонувати оптимальні рішення щодо доходів і витрат, заощаджень і інвестицій та розповісти про правовий захист у разі порушення прав споживачів у сфері фінансових послуг.

Розкрити тематику цьогорічного фестивалю було неможливо без залучення активістів ЕкоКлубу КНТЕУ, який очолює Кіров Максим. Представники ЕкоКлубу представили стратегію сталого розвитку університету та презентували результати своєї діяльності.

XІІ Консумерський фестиваль планувався заздалегідь і повинен був охопити значну кількість інтерактивних заходів, круглих столів, воркшопів, відкритих лекцій, челенджів тощо. Однак призупинення навчального процесу у ЗВО, у зв’язку з епідемічною ситуацією в країні, вплинуло на проведення. Більшість заходів буде перенесена і проведена вже після налагодження епідемічної ситуації, а деякі з них ми спробуємо провести та висвітлити в онлайн-режимі.

Впевнені, що ніщо не стане на заваді популяризації консумерських знань, адже саме вони дозволяють вирішити нагальні проблеми і забезпечити високі стандарти якості життя.

11.03.2020
433884
4290
остання редакція 01.04.2020
42265