logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

ПОРАДИ ЕКСПЕРТІВ. Особливості харчування в період карантину

Загальна інформація

Раціон харчування є надважливим у період ризику захворювання та для збереження нормального психо-емоційного стану здорової людини.

Аби убезпечити себе, харчування має бути різноманітним та легким.

Кожен повинен мати в раціоні:

  • достатню кількість продуктів рослинного походження - різні овочі, фрукти, цитрусові, що забезпечує лужну орієнтацію харчування, тим самим підвищує стійкість організму до негативних чинників;
  • кисломолочні продукти - молоко, кисломолочний сир, йогурти, кефір та інше;
  • страви з нежирного м'яса великої рогатої худоби, птиці, різних видів риби. Ця продукція багата на повноцінні білки, що є джерелом синтезу ферментів та гормонів, які відіграють надзвичайну роль у засвоєнні їжі та функціонуванні імунної системи.

Надзвичайно важливу роль відіграють напої, від яких залежить інтенсивність виведення із організму шкідливих продуктів метаболізму.

На день людина має випивати не менше 1,5-2,0 літрів негазованої мінеральної води. Також корисними будуть зелений чай, фруктові та овочеві соки, відвар шипшини, узвар, компот, морси.

У період епідемії, пов’язаної з коронавірусом, харчування має бути різноманітним (прийом їжі 4-5 разів на день) та з достатньою кількістю напоїв. Це сприятиме як профілактиці захворювання організму, так і ефективному лікуванню.

Бережіть себе та будьте здорові!

Професор кафедри технології та організації ресторанного господарства,
доктор медичних наук, П.О. Карпенко

25.03.2020
42265
1278
остання редакція 27.03.2020
42265