logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Підписання меморандуму з Дипломатичною академією України імені Геннадія Удовенка при МЗС України

Загальна інформація

Київський національний торговельно-економічний університет та Дипломатична академія України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України 2 липня 2020 року підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва.

Документ, що закладає правову основу для встановлення та розвитку довгострокових відносин між двома закладами, було підписано ректором КНТЕУ Анатолієм Мазаракі та директором Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка Сергієм Корсунським.

Дипломатична академія України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України була заснована в 1995 р. відповідно до Указу Президента України «Про державну підготовку спеціалістів для роботи у сфері міжнародних відносин при Міністерстві закордонних справ України» від 30 травня 1995 року № 397/95. Сьогодні ДАУ ім. Геннадія Удовенка здійснює підготовку майбутніх дипломатів. Слухачі академії – співробітники МЗС України, відповідних підрозділів Офісу Президента України, секретаріату Кабінету Міністрів України, апарату Верховної Ради України, міністерств і відомств, які мають можливість здійснювати навчання за спеціальними програмами, відвідувати професійні тренінги для майбутньої роботи в структурі МЗС України.

Підписання відбувалося за участю представників Дипломатичної академії України та Київського національного торговельно-економічного університету, зокрема: першого заступника директора Станіслава Прошка, керівника Центру професійної підготовки Олександра Кириченка, Надзвичайного і Повноважного Посла, професора кафедри світової економіки Сергія Осики, декана факультету міжнародної торгівлі та права Юлії Гончарової та завідувача кафедри світової економіки Ганни Дугінець.

Також під час бесіди було окреслено перспективи подальшої співпраці між двома установами, а саме:

  • проведення спеціалізованих досліджень з актуальних питань міжнародних відносин задля значного підвищення якості професійної підготовки кадрів у сфері зовнішніх зносин та зовнішньої торгівлі;
  • реалізацію постійно діючих, а також короткострокових тренінгів, семінарів, майстер-класів, створення можливостей для обміну кращим досвідом роботи під час виїзних тематичних дискусій з актуальних питань практичної діяльності у сфері міжнародних відносин;
  • створення робочих груп з дослідження торговельно-економічного потенціалу окремих регіонів/країн з метою підготовки рекомендацій для спеціалістів, що прагнуть вирішувати питання диверсифікації зовнішньої торгівлі України.

02.07.2020
42265
6071
остання редакція 07.07.2020
Vega