logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Випуск із військової кафедри: студенти КНТЕУ склали присягу на вірність українському народові

Загальна інформація

На території Національного університету оборони України імені Івана Черняховського за участю першого заступника Міністра оборони України Івана Руснака 29 серпня відбулася урочиста подія ‒ випускники кафедри військової підготовки, серед яких були студенти КНТЕУ, склали присягу на вірність Українському народові. Офіцерське військове звання «молодший лейтенант» отримають 412 студентів із 42-х закладів вищої освіти, які зобов’язалися обороняти територіальну цілісність і Незалежність країни, бути опорою і щитом для свого народу.

На початку дійства всі присутні приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання на вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Відбулося покладання квітів до пам’ятної стели “Захиснику Вітчизни”, встановленої в університеті. На грудях у кожного випускника ‒ квітка соняшника, яка стала символом скорботи за загиблими на Донбасі українськими героями, адже в цей день, 29 серпня, 6 років тому, під Іловайськом загинула найбільша кількість наших військовослужбовців за всю історію війни.

Вони довго  йшли до омріяного випуску: приборкували нелегку військову тактику, підкорювали мистецтво інженерної підготовки, пізнавали загадкові властивості азимутів на топографії, бігали, стріляли, окопувалися, орієнтувалися, словом, готувалися до відповідального дня виголошування Військової присяги.

Цьогоріч організатори заходу вирішили відійти від тривіальних сценаріїв і це стало доказом того, що креативу в армії місце є. Після урочистої частини на гостей очікували показові виступи.

Вихованці кафедри військової підготовки демонстрували свої вміння з рукопашного бою і тхеквондо. Також студенти імітували дії механізованого взводу на полі бою з використанням техніки і холостих пострілів. Не менш видовищним були стройові прийоми, які виконували дівчата-випускниці, а урочистого настрою дійству додало дефіле військового оркестру. Завершили святкову програму флешмобом за участю солістів оркестру і всіх випускників під пісню «Україна», що стало подарунком для всіх присутніх.

Сьогодні можемо сміливо стверджувати, що лави військових поповнилися амбіційними молодими, енергійними та патріотично налаштованими офіцерами запасу!

Щиро вітаємо наших офіцерів! Бажаємо міцного здоров’я, успіхів та наснаги в починаннях!

29.08.2020
433884
5291
остання редакція 01.09.2020
Vega