logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Партнерство ФРГТБ з представниками державної влади та туристичного бізнесу України

Загальна інформація

Деканка факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, д-р екон. наук, професорка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Надія Ведмідь 07 жовтня 2020 р. взяла участь у роботі круглого столу «Туризм 21: виклики та можливості». Серед учасників заходу — Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, заступник міністра Лариса Петасюк, голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів, представники туристичного бізнесу, громадських організацій і асоціацій в туризмі.

Під час круглого столу відбулося експертне  обговорення напрямів удосконалення законодавчої бази для покращення умов праці у туристичному бізнесі, важелів  зменшення податкового навантаження у контексті  ухвалення законопроєкту щодо зниження до 7% ПДВ для засобів розміщення. Крім того,  учасники обговорили  питання  безвізового режиму з країнами Перської затоки, Китаю з урахуванням інтересів українських туристичних операторів; напрями розвитку в’їзного туризму; особливості взаємодії з українськими посольствами та консульствами стосовно уніфікації меседжів про туристичну Україну.

У своїй доповіді Надія Ведмідь зазначила, що вища освіта є рушійною силою економічного розвитку. Професорка акцентувала увагу присутніх  на значному зменшенні у 2020 році (на 47,4%)  обсягу  загального державного замовлення на підготовку фахівців у сфері туризму, адже це  негативно вплине на залучення обдарованої молоді до навчання за спеціальностями «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа».

Учасники заходу одностайно дійшли висновку, що обмеження, спричинені пандемією COVID-19, створили суттєві перешкоди на шляху здобуття базових знань і практичних навичок як фахівцями галузі, так і підприємцями, які планують започаткувати й розвивати бізнес у сфері гостинності та туризму. Запропоновано  створення цифрової платформи,  у рамках якої всі зацікавлені сторони матимуть можливість обрати та пройти  необхідний навчальний курс в онлайн-режимі.

Партнерство КНТЕУ з державними органами влади та бізнесом сприятиме підвищенню ефективності наукових досліджень, забезпеченню стабільного розвитку туризму.

07.10.2020
433884
3872
остання редакція 10.10.2020
Vega