logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Студент КНТЕУ отримав Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України

Загальна інформація

Вітаємо студента 1 курсу 1 групи освітньої програми «Міжнародна економіка» Троценко Михайла з отриманням Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України, за захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій, охорону навколишнього природного середовища, захист тварин (розпорядження Кабінету Міністрів України  від 22 липня 2020 р. 923-р). Урочисте вручення відбулось 02 жовтня 2020 року у стінах Кабінету Міністрів на доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля Міністром Кабінету Міністрів України Олегом Немчіновим.

Михайло робить вагомий внесок в екологізацію рідного селища Кринички Дніпропетровської області, організовує екологічні фестивалі та популяризує сортування сміття. Він є співзасновником громадської організації «Корінь екології».

Почав свою діяльність з 14 років. Тоді у 2017 р. він разом з однокласником зареєстрували громадську організацію.
Спочатку просто цікавились темою екології та ділилися інформацією зі знайомими, потім вирішили зробити свої еко-сумки і продавати їх, аби мешканці громади потрохи починали розуміти користь від використання багаторазових торбинок. Торбинки виготовлялись з агроволокна. Цей матеріал достатньо дешевий та абсолютно нешкідливий для навколишнього середовища. Робили хлопці їх не самі, а замовляли на різних текстильних підприємствах. Спочатку продавали їх поштучно на масових заходах, потім почали реалізовувати невеликими партіями через продуктові магазини, а також продавати на різних екологічних зборах.

Далі Михайло з другом зацікавились темою роздільного збору сміття та кругової економіки взагалі. Вирішили написати проєкт з метою залучення грантових коштів для реалізації власних ініціатив. Згодом компанія "Ulead" оголосила конкурс на кращі проєкти щодо проведення просвітницької роботи у сфері поводження з твердими побутовими відходами на муніципальному рівні. Команда Троценка М. стала однією з переможців. Так вдалося залучити більше 250 000 грн. для еко-проєкту «Сміття, погляд під іншим кутом».

У рамках цього проєкту проведено просвітницьку роботу, але вже на зовсім іншому рівні, ніж спочатку. Було охоплено всі верстви населення в рідному ОТГ, від дітей у садочках, яким в ігровій формі розповідали про важливість правильного поводження з ТПВ (твердими побутовими відходами), до фермерів, які змогли висловити свої проблеми, пов’язані з забрудненням навколишнього середовища, та знайти їх можливе вирішення. Також засновники проєкту реалізували 1000 еко-сумок таким чином, що для населення вони були безкоштовними. А також куплено 42 баки для роздільного збору сміття, зараз вони стоять в садочках, школах та лікарні.

Зараз у планах Михайла створити ще одну громадську організацію.
Цього разу - аграрну, маючи на меті популяризувати дану галузь серед молоді.

Бажаємо успіху Михайлу як в громадському житті, так і в навчанні!

02.10.2020
43220
3720
остання редакція 20.10.2020
433884