logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

КНТЕУ відзначив Міжнародний день кулінара і кухаря – 2020

Загальна інформація

До Міжнародного дня кулінара і кухаря за підтримки ректорату університету і під керівництвом декана факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Ведмідь Н.І., завідувача кафедри технології і організації ресторанного господарства Федорової Д.В. у КНТЕУ впродовж тижня було проведено низку заходів.

20.10.2020 стартував кулінарний онлайн-квест, організований Кулінарним клубом КНТЕУ спільно з РСС ФРГТБ, та онлайн-виставка креативних виробів із гарбуза, яка презентувала кулінарні здібності, творчі ідеї та професійні вміння не тільки здобувачів Київського національного торговельно-економічного університету, а й Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ.

Прослухавши онлайн-лекцію Лосевої Г.І., експерта з ресторанних і сервісних технологій, співвласниці готельно-ресторанного комплексу «Трипільське сонце», члена Українського кулінарного союзу та журі міжнародних кулінарних конкурсів, на тему «Філософія ресторанного сервісу», яка відбулася 20.10.2010, здобувачі спеціальностей «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» мали унікальну можливість від першої особи дізнатися про актуальні та перспективні проєкти у сфері готельно-ресторанного бізнесу м. Києва, ознайомитися з новими форматами діяльності закладів ресторанного господарства, отримати нові практичні знання щодо особливостей формування послуг гостинності й механізмів формування ефективної ресторанної команди, впровадження інноваційних технологій та сервісів.

20.10.2020 Андрій Шкапоїд, студент 4 курсу 8 групи ФРГТБ, переможець міжнародних кулінарних змагань провів майстер-клас на тему  «Сучасні страви української кухні». Під час цього заходу Андрій приготував свинячу вирізку, мариновану в гарбузовій воді, пюре з гарбуза і сиру дорблю з яєчним жовтком витриманим у гарбузовій солі.

21.10.2020 перед здобувачами факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу виступив Кнуд Ерік Ларсен (Данія) – міжнародний експерт з ресторанних технологій, виконавчий директор КМ Scandinavia, член Асоціації шеф-кухарів Норвегії, Всесвітньої асоціації шеф-кухарів WACS, суддя міжнародних кулінарних змагань, наставник кулінарної команди юніорів КНТЕУ, з лекцією (англійською мовою) на тему «Сучасні тренди ресторанної продукції». Він представив власне бачення сучасних трендів ресторанних технологій у світі, використання нових сировинних інгредієнтів та технік їх обробки, наголосив на збільшенні зацікавленості до сировини рослинного походження, зокрема з нетрадиційних джерел та до веганської кухні. Доповідач розповів про зростаючу популярність страв із веганського м'яса, використання низькотемпературних ощадних способів кулінарного оброблення продуктів, застосування нових технік коптіння та орієнтацію на безвідходне виробництво ресторанної продукції. Пан Кнуд Ерік ознайомив слухачів із сучасними трендами дизайну ресторанної продукції, терміном «ф'южн кулінарія», особливостями розвитку ф'южн кулінарії у гастрономічних концепціях ресторанів світу.

21.10.2020 Віктор Тимчишин, експерт з ресторанних технологій, член Українського кулінарного союзу, неодноразовий переможець і суддя міжнародних кулінарних змагань, провів майстер-клас на тему «Локальна рибна сировина: сучасний гастрономічний тренд ресторану». Захід було проведено в змішаному офлайн- та онлайн-форматах. Під час майстер-класу Віктор Тимчишин презентував технологію приготування страви сучасної української кухні - запечене у натуральній глині філе судака з лопухом та грибами зморшками, подане з зеленим маслом на подушці із селерового пюре з восьминогом, прикрашене чорним чіпсом із тапіоки, ферментованим чорним часником та лимонною селерою. Страва була подана в дизайнерському посуді, виготовленому на замовлення. Під час майстер-класу відбулась активна дискусія між презентером та учасниками. Пану Віктору було поставлено багато запитань, що свідчить про високу зацікавленість аудиторії. Всі залишились задоволені та дізнались деякі кулінарні секрети професійного шефа. Також Віктор Тимчишин поділився своїми креативними ідеями щодо використання локальних продуктів та технік їх обробки, особливостей застосування сучасних гаджетів в ресторанних технологіях, власного бачення модних трендів кулінарного дизайну ресторанних страв та розповів про сучасні уподобання гостей ресторану. Усі зацікавлені залишились задоволеними.

21.10.2020 студенти факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу прослухали онлайн лекцію на тему «НАССР у закладах ресторанного господарства» від Чуницької Л.П. – експерта із харчових технологій та ресторанного сервісу в закладах HoReCa, головного технолога мережі закладів ТОВ «Київ Інтертеймент Груп», заслуженого працівника сфери послуг (ресторанне господарство).  Під час лекції були висвітлені питання, присвячені передумовам розроблення концепції НАССР у світі та генезі організаційної структури системи державного регулювання безпечності харчової продукції в Україні, політиці безпечності харчових продуктів, що базується на дотриманні законодавства ЄС, Регламентах Європейського Парламенту та Ради ЄС «Щодо гігієни харчової продукції», проблемам забезпечення безпеки харчової продукції, зокрема й у закладах ресторанного господарства.

Завершено тиждень відзначення Всесвітнього дня кулінара і кухаря підбиттям підсумків кулінарного квесту «Гарбуz-квест».

Переможцями цього заходу стали:

  • І місце – Морякова Ганна Володимирівна, 1 курс, 13 група ФРГТБ;
  • ІІ місце – Гулюк Катерина Андріївна, 1 курс, 6 група ФРГТБ;
  • ІІ місце – Пліш Каріна Богданівна, 1 курс, 7 група ФРГТБ;
  • ІІІ місце – Полуніна Анна Володимирівна, 1 курс, 7 група ФРГТБ;
  • ІІІ місце – Таратула Владислава Сергіївна, 1 курс, 7 група ФРГТБ;
  • ІІІ місце – Капуста Оксана Андріївна, 2 курс, 7 група ФРГТБ;
  • ІІІ місце – Розмаїта Ольга Олегівна, 1 курс, 7 група ФРГТБ.

Кафедра технології і організації ресторанного господарства щиро вітає всіх із Міжнародним днем кухаря і кулінара та зичить міцного здоров'я, незабутніх кулінарних вражень і нових кулінарних експериментів!

26.10.2020
433884
3958
остання редакція 28.10.2020
Vega