logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Тренінг з підготовки кулінарної команди юніорів КНТЕУ до участі в міжнародних кулінарних змаганнях

Загальна інформація

Для участі в міжнародних кулінарних змаганнях Європи протягом 2021-2022 рр. у Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся конкурсний відбір студентів факультету ресторанно-готельного і туристичного бізнесу до кулінарної команди юніорів КНТЕУ.

З 2 по 4 листопада 2020 р. у лабораторії ресторанних технологій КНТЕУ відбувся тренінг кулінарної команди юніорів КНТЕУ.

Формат тренінгу: онлайн-консультування (Zoom meeting) і практичні відпрацювання в лабораторії ресторанних технологій. Кнуд Ерік Ларсен (Данія) – наставник команди, член Всесвітньої асоціації шеф-кухарів WACS, міжнародний суддя кулінарних змагань, виконавчий директор КМ Scandinavia, член Асоціації шеф-кухарів Норвегії, професійний шеф-кухар із багаторічним досвідом роботи у сфері ресторанних технологій.

Наставник видав індивідуальні завдання кожному члену команди з приготування ресторанних страв з риби та гідробіонтів, м'яса, птиці, соусів та десертів, технологій ресторанного дизайну та сервісу. Пан Кнуд Ерік  надав онлайн-консультацію щодо вимог та особливостей виконання індивідуальних завдань.

4 листопада 2020 р. завершився третій етап практичної підготовки команди, учасники якої продемонстрували професійні здібності щодо базових навичок кулінарів та кондитерів. Під уважним онлайн-керівництвом наставника командою приготовано лобстера з маринованим дайконом та соусом на заквасці, аспарагус з ікрою тріски та соусом майонез, філе свинини з маринованою цибулею та грибами, смаженого лосося з капустяним гарніром і соусом з кропу, солодку свинину з печінкою тріски, цибулею в буряковому маринаді та зеленим маслом, баттоні з цибулевим конфітюром та картопляним соусом, артишоки з топінамбуром та маринованим яблуком, телячий тар-тар з буряковим соком, цибулею, карамелізованим листям латука в сої та цедрою з сушеного жовтка, маринованого омара з яблучним пюре та соусом наге, солону дорадо з броколі, редисом у яблучному оцті з горіховим майонезом та маслом з кропу і фрізе, качину грудку з горіховим соусом та мигдальними пластівцями, яблучний граніте з йогуртовим мусом та розмариновим маслом, абрикосово-фінікову пастилу з карамелізованим персиком та паленою сливою, мус з молочним сорбетом, апельсиновим желе та краш з грейпфруту й апельсину, ванільний мус з п'яною грушею, грушевим конфітюром та карамелізованими горіхами.

Щиро вдячні наставнику кулінарної команди юніорів КНТЕУ Кнуду Еріку Ларсену за виявлену ініціативу та професійну підтримку команди, ректору А.А. Мазаракі, декану факультету ресторанно-готельного і туристичного бізнесу Н.І. Ведмідь, викладачам кафедри технології і організації ресторанного бізнесу за створені умови, можливості, мотивацію та підтримку!

Бажаємо успіхів, творчого натхнення та нових здобутків!

04.11.2020
433884
4383
остання редакція 09.11.2020
433884