logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Навчання працівників Апарату Верховної Ради України

Загальна інформація

Інститутом вищої кваліфікації на території Апарату Верховної Ради України 9 – 13 листопада 2020 року було проведено навчання для державних службовців – новопризначених працівників Апарату (20 осіб).

Підвищення кваліфікації працівників здійснювалось за спеціальною короткостроковою програмою. У процесі навчання розглянуто низку питань щодо законодавчого процесу у Верховній Раді України, організаційного забезпечення законопроєктної роботи, парламентської реформи, забезпечення дотримання конституційного права громадян на звернення до державних органів і посадових осіб, мистецтва публічного виступу, економіки і врядування, ділового українського мовлення, психологічних основ професійної діяльності, особливостей проходження державної служби в Апараті Верховної Ради України тощо.

Відкриваючи навчання, заступник керівника Апарату Верховної Ради України Олександр Мартиненко звернув увагу на трансформаційні процеси в державі та в Апараті Верховної Ради України. Тому працівники Апарату мають постійно підвищувати рівень своєї професійної компетентності.

У відкритті занять також взяли участь директор Інституту вищої кваліфікації Київського національного торговельно-економічного університету Алла Бідюк та керівник Управління кадрів Апарату Верховної Ради України Віталій Максим’як .

До проведення занять залучені провідні викладачі Київського національного торговельно-економічного університету:

  • Дубовик Тетяна Віталіївна – професор кафедри журналістики та реклами, доктор економічних наук;
  • Миронець Сергій Миколайович – завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук;
  • Тесленко Наталія Олександрівна – доцент кафедри сучасних європейських мов, кандидат філологічних наук;
  • Уманців Юрій Миколайович – професор кафедри економічної теорії та конкурентної політики, доктор економічних наук.

Своїм досвідом щодо особливостей роботи в Апараті Верховної Ради України з учасниками поділилися також керівники структурних підрозділів Апарату, народні депутати.

Навчання для новопризначених працівників Апарату проходило без відриву від основної роботи  непленарний тиждень сесійної роботи Верховної Ради України.

Після завершення державні службовці успішно пройшли тестування та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Учасники навчання в анкетуванні поділилися своїми враженнями від освітнього процесу: повною мірою виправдалися очікування від навчання, сподобалася організація та атмосфера роботи під час заняття. Також поділилися темами з навчання, які були корисними: Закон України "Про звернення громадян", ораторське мистецтво,  економіка і врядування, ділове українське мовлення, соціально-психологічні аспекти професійної діяльності в державному управлінні, регламент та ін.

Інформація про подію на сайті управління кадрів Апарату Верховної Ради України.

13.11.2020
433884
4371
остання редакція 19.11.2020
Vega