logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Наукові семінари "Кібергігієна-Кібербезпека-Безпека держави"

Загальна інформація

На базі Київського національного торговельно-економічного університету, зокрема кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки,  27 листопада 2020 року в дистанційному форматі відбулися наукові семінари "Кібергігієна-Кібербезпека-Безпека держави".

Метою проведення наукового заходу було створення дієвої платформи та активізації інноваційної діяльності у сегменті кібербезпеки в освітянському, науковому та професійному просторі.

Зі вступним словом, привітанням і побажанням успішного проведення заходу до його учасників звернувся ректор університету Мазаракі Анатолій Антонович.

На семінарах були розглянуті актуальні теми для обговорення, що стосуються основних аспектів забезпечення інформаційної безпеки на особистісному, об’єктному та державному рівнях.

Звєрєв Володимир Павлович – заступник керівника служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки – керівник управління інформаційної безпеки Апарату РНБО України, к.т.н., доцент кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки, який був модератором заходу, присвятив свою доповідь нормативно-правовій базі національної кібербезпеки.

Модель державно-приватного партнерства у кіберпросторі була обговорена за безпосередньою участю Коляденка Володимира Адольфовича – віцепрезидента Київської торгово-промислової палати України. 

Співзасновник ГО «КіберКовчег» Гайдук Олег Васильович визначив роль громадських організацій у забезпеченні інформаційної безпеки в державі.

Питання інноваційних рішень щодо технологічного забезпечення інформаційної безпеки було висвітлено Михайлом Шмельовим – директором Microsoft з питань технологічних стратегій та політики для регіону Multicounty Центральної та Східної Європи.

Чубаєвський Віталій Іванович – заступник директора Департаменту Міністерства внутрішніх справ України визначив основні особливості підготовки фахівців із кібербезпеки для виконання завдань боротьби з кіберзлочинами.

Дійсний член Української академії кібербезпеки, SIO компанії «Веб Про» Козаченко Ігор Миколайович порушив питання кіберзахисту в умовах пост-антивірусної парадигми кібербезпеки.

Ширшовим Романом Анатолієвичем, ТОВ «Новел Консалтинг», окреслені проблемні питанням аудиту інформаційної безпеки об’єктів критичної інфраструктури.

З цікавою доповіддю щодо обґрунтування необхідності тестування та проникнення для об’єктів критичної інфраструктури виступив Швець Денис Валеріянович, ТОВ «Новел Консалтинг».

На завершення наукових семінарів, к.т.н., професор, професор кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки  Пашорін Валерій Іванович у своїй доповіді визначив компетентнісну модель формування фахівців спеціальності 125 «Кібербезпека».

У проведенні наукових семінарів брали активну участь представники провідних закладів вищої освіти, наукової та бізнес-спільноти ІТ-галузі, студенти спеціальностей 125 «Кібербезпека», 121 «Інженерія програмного забезпечення» та 122 «Комп’ютерні науки». Загальна кількість учасників становила 125 осіб. 

За результатами роботи наукових семінарів випущений збірник матеріалів, е-варіант якого розміщений на сайті КНТЕУ. 

27.11.2020
433884
3223
остання редакція 02.12.2020
Vega